19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemeltKultúra

Novák Katalin a homoszexuálisok köztársasági elnöke is akar lenni

​​„Nem a gesztusok, hanem a tettek elnöke vagyok. Azt szeretném, ha minél több magyar ember érezné, az ő elnöke is vagyok. Ebbe természetesen beletartoznak a homoszexuális magyar emberek is”

-nyilatkozta néhány napja a Telexnek Novák Katalin. Az új államfő kijelentése a Pride hónapok idején fontos politikai jelentőséggel bír, amely akár előre jelezheti az előttünk álló évek folyamatait.

A Háttér Társaság mindenesetre már személyes találkozóra is hívta a köztársasági elnököt.

A Háttér Társaság bízik abban, hogy ez a célja nem csak szavakban, hanem tettekben is megmutatkozik, ezért egyesületünk személyes találkozót kezdeményez a köztársasági elnökkel a magyarországi LMBTQI közösséget érintő problémákról – írják.

A Háttér Társaságnál úgy látják, hogy az elmúlt évtizedekben a magyar társadalom és jogrendszer sokkal elfogadóbbá vált a szexuális és nemi kisebbségek irányában, ez a pozitív tendencia az elmúlt években megfordulni látszik.

Novák Katalin köztársasági elnökké választása még jobban utat nyithat az LMBTQ lobbinak – legalábbis az ilyen szervezetek erre számítanak. Érdemes hozzátenni, hogy a Háttér Társaság honlapján a “támogatóink” között ott szerepel a Nemzeti Együttműködési Alap (Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.), amely költségvetési forrásokkal gazdálkodik.

Az állami pénzalap saját tevékenységének leírásában így fogalmaz: a Bethlen Gábor Alap elkülönített állami pénzalap, amelynek célja a Magyar Kormány nemzetpolitikai stratégiájához kapcsolódó célok megvalósulásának elősegítése. Kiemelt feladata a külhoni magyarság szülőföldjén történő egyéni és közösségi boldogulásának, anyagi, szellemi gyarapodásának elősegítése és kultúrájának megőrzése érdekében támogatások nyújtása. Feladata a támogatások igénybevétele és hatékony kihelyezése céljából átlátható pályázati rendszer működtetése. Az Alapkezelő tevékenységével hozzájárul a világ összmagyarsága nemzettudatának erősítéséhez, a magyar-magyar kapcsolatok ápolásához.

Az Alapkezelő a határon túli oktatás-nevelési pályázatokon kívül, melyek több mint 250 ezer külhoni támogatottat: gyermeket és fiatalt érintenek, természetes és jogi személyek, önkormányzatok, intézmények, egyházak és civil szervezetek számára nyílt pályázati rendszert működtet, egyedi támogatási kérelmek elbírálásának adminisztrációját végzi. A Kormány nemzetpolitikai stratégiájához igazodva meghívásos pályázati felhívásaival támogatja azon kiemelt nemzeti jelentőségű szervezeteket, intézményeket, illetve programokat, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek a határon túli magyarság önazonosságának megőrzésére.

Úgy tűnik, hogy a nemzeti oktatás-nevelés mellett egy kis LMBTQ is belefér a pénzalapnak, erről azonban már nem írnak. A másik lehetőség, hogy az értékteremtő oktatásba már önmagában beleértik a ferdehajlamúak ügyének támogatását, azért nem is említik meg külön.

Hasonló tendenciát mutatnak az EU által létrehozott háttérintézmények is. Itt az a gyakorlat, hogy ifjúságnevelés címszó alatt az európai értékek megismerésének álcája mögé bújva igyekeznek érzékenyítő tevékenységet végezni.

Legutóbb éppen a fiatalokat célzó legfontosabb háttérintézmény, a European Youth nevű szervezet állt be szorosan a deviáns életmód népszerűsítése mögé.

Erről itt írtunk:

“The future is queer” -gendersemleges útlevél és posztháborús jövő opciók a fejlett nyugaton

 

További híreink

Az érdi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

Avar Álmos

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Varga Lilla

Az első atombombát 75 éve dobták le

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben