35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKörnyezetvédelem

Növény-örökbefogadási kampányt indított a Füvészkert

 Az ELTE botanikus kertjének szerdai közleménye szerint online is lehet örökbe fogadni növényeket az intézmény zárva tartása alatt.

A Füvészkert gyűjteményeiben több mint 8000 növény van, és mindegyik örökbe fogadható.
Az örökbefogadók adományaikkal  támogatják.

Három kategóriában lehet örökbe fogadni.

Az Orchidea fokozatú támogató kisebb növények örökbefogadásával, a Magnolia fokozatú támogató a kisebb növények mellett növénycsoportok örökbefogadással támogatja a kiemelten közhasznú Füvészkertért Alapítványt. A Ginkgo fokozatú támogató pedig nagyobb fákat, illetve egész területek fenntartását támogathatja az örökbefogadással.

Az örökbefogadó oklevelet kap és nevét feltüntetik a honlapon, az örökbefogadók napján pedig díjmentesen látogathatja a kertet, és részt vehet a díjmentes szakvezetésen. Mindezek mellett a Ginkgo fokozatú támogatók éves bérletet is kapnak, valamint nevüket emléktábla örökíti majd meg a Füvészkert bejáratánál.

További részletek a Füvészkert honlapján érhetők el.

(Forrás: fuveszkert.hu – Fotó: fuveszkert.org/Demeter Károly)

További híreink

Tudta? Már egy három hónapos baba is lehet rasszista!

Kemény János

Európa Tanács: javítani kell a roma kisebbség oktatáshoz, lakhatáshoz és egészségügyhez való hozzáférését Magyarországon

Varga Lilla

Kim Dzsong Un: Észak-Korea nukleáris elrettentő erőinek köszönhetően nem lesz többé háború

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben