11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Nyomkövetőt kapnak a koronavírus fertőzöttek Malajziában

Nyomkövető karperec viselésére kötelezik Malajziában március 11-től azokat, akiknek pozitív lett a koronavírus tesztjük – jelentette be szerdán Adham Baba egészségügyi miniszter.

A szerkezetet tíz napig kell viselnie az érintetteknek – mondta a miniszter, aki szerint bírsággal sújtják azokat, akik eltávolítják, manipulálják, megsemmisítik vagy elveszítik a karpereceket.

A nyomkövető eszköz viselésére vonatkozó kötelezettség azokra is kiterjed, akik kapcsolatba kerültek fertőzöttekkel.

Hasonló intézkedést vezettek be tavaly a szingapúri és a hongkongi hatóságok is.

Malajziában a minap jelentették be a járvány feltartóztatását szolgáló, januárban bevezetett korlátozások további lazítását. Mindemellett az egészségügyi vészhelyzet továbbra is hatályban marad, egészen augusztusig.

A kormány kedden közölte, hogy a parlament sem fog ülésezni ez idő alatt, bár az ország uralkodója a múlt héten ezt nem zárta ki.

A 32 milliós országban a járvány kitörése óta mintegy 305 ezer fertőzöttet azonosítottak, akik közül 1114-en hunytak el a SARS-CoV-2 koronavírus okozta kórban (Covid-19). A gyógyultak száma meghaladja a 280 ezret.

Az oltási kampány február 24-én kezdődött, elsőként Muhyiddin Yassin malajziai miniszterelnök oltatta be magát. Eddig mintegy 53 ezer adag vakcinát adtak be.

MTI – Fotó:  EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

További híreink

Nepálban nem nézhetők az indiai hírtévék, mert a kormányfőt támadták

Irányi Dániel

Hat nap után mentettek ki egy kútba esett brit férfit Balin

Irányi Dániel

Fekete-Afrikába is megérkezett a vírus, összeomolhat az egészségügy

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben