17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Olaszország növelné a menekülttáboraira fordított összegeit

Az olasz kormány bejelentette, növeli az illegális bevándorlókat befogadó központokra szánt források mértékét. Korábban egy napra a befogadóállomás egy migráns után 35 eurót kapott, majd Matteo Salvini belügyminiszterként ezt az összeget drasztikusan csökkentette. A kormány most ismét emelne. 

Salvini utóda, Luciana Lamorgese belügyminiszter asszony alatt a migránspárti „civil” szervezetek új erőre kaptak, hiszen Lamorgese igyekezett elgördíteni minden akadályt, amit elődje lefektetett, így a migránsok Európába szállítása ismét zökkenőmentesen haladhat tovább.

A kormány új törvénytervezete értelmében minden egyes befogadott illegális bevándorló további 2-3 euróba fog kerülni az olasz adófizetőknek.

Matteo Salvini, Olaszország legnépszerűbb politikusa, kemény szavakkal ítélte el a kormány tervét, mivel ez egy újabb lépés az adóterhek növelésére, ráadásul a pénzt nem is az olasz állam hasznára, hanem az idegen megszállókra fordítanák.

Miután újranyitották a kikötőket, a kormány most újranyitja az emberek pénztárcáit is, hogy növelje a bevételét azoknak, akik befogadják a migránsokat.

– mondta Salvini, majd hozzátette: 35 euróról sikerült lefaragnunk a migránsok napi költségét 19 euróra, ami megfelel az európai átlagnak. A jelenlegi kormány pedig újraindítja a bevándorlók beszállításának üzletét. Szégyen!”

A tervezet egyébként a migránsokra költött „napidíj” emelésén kívül garantálja, hogy minden olyan befogadóállomás, amelyik egészségügyi ellátásban részesíti az általa elszállásoltakat, költség-visszatérítésben részesül, vagyis az állam és az adófizetők állják a „menekültek” orvosi ellátását (is).

A közvélemény-kutatások alapján az olasz társadalom nem rokonszenvezik túlságosan a baloldali kormány politikájával, ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy továbbra is a Salvini által vezetett Liga a legnépszerűbb párt a biztos választók körében. Minden harmadik szavazó voksolna rájuk, ha most hétvégén tartanak a választásokat. A második helyen a Giorgia Meloni által vezetett Nemzeti-Konzervatív Testvérek állnak. Ez azért is nagy eredmény, mert a párt csak a legutóbbi választásokat követően alakult meg, ennek ellenére máris 11 százalékon áll, miközben a baloldaliak és liberálisok folyamatosan veszítenek támogatottságukból.

(voiceofeurope.com nyomán)

További híreink

Belpesti hallucinációk

Faragó Dániel

„Nem tanítok fasiszta írót” üzente a nagyvilágnak a PDSZ

Dunai Tibor

Rendőrörs elleni támadás Párizsban

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen