19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Oltási könyv és maszk nélkül is jogszerű a részvétel a Mi Hazánk szombati, engedélyezett majálisán

Az LMBTQP-felvonulás kiszorításán felbuzdulva a Mi Hazánk Mozgalom újabb jogi fricskájával ezúttal a még mindig túlzott lezárásokat cselezi ki. Az ország legnagyobb majálisait szervező Mi Hazánk családi napja május 29-én az Óbudai-szigeten végül egyszerre több, közvetlenül egymás mellé bejelentett rendezvényt jelent, így az 500 fős létszámkorlátot megsokszoroztuk, a rendőrség tudomásul vette a bejelentéseinket, az egyeztető tárgyalások eredménnyel zárultak a BRFK-n. A részvétel a diszkriminatív védettségi igazolvány és maszk nélkül is szabad a bárki által látogatható közterületeken az egész napos program során, mert nem “zenés, táncos rendezvénynek” minősül a családi nap (nem az a főszolgáltatás), hanem a gyülekezési jog hatálya alá tartozó rendezvénynek, így állapította meg a rendőrség is.

– Ingyenes koncertek és gyerekprogramok 9-20 óráig: ugrálóvárak, kisvonat, héliumos lufi (az első száz gyereknek), lufihajtogató bohóc, kézműveskedés (bőrkarkötő-készítés és papírmerítés), gyermekíjászat, jurtaállítás, óriás csocsó, gyermekek motoroztatása (Mi Hazánk Motorosai), állatsimogatás, pónilovaglás ingyen – olvashatjuk.

09:00: reggeli: az első száz érdeklődőt szalonnás rántottával várja Dúró Dóra országgyűlési képviselő. Beszélgessen a Mi Hazánk vezetőivel és országgyűlési képviselőivel a terített asztaloknál!

10:00: Buborék együttes gyerekkoncertje

11:00: bűvészbemutató

12:00: Dr. Apáti István ogy. képviselő és Varga István pénzügyi szakértő előadása a Fekete István Szabadegyetem keretében

13:00: Toroczkai Lászlót Kisberk Szabolcs kérdezi

14:00: Kassai Lajos lovasíjász bemutatója

15:00: Nemzeti Hang

16:30: Romer

18:00: Pokolgép

Egész nap kirakodóvásár, kézművesek, meleg ételek, hideg italok (árusok jelentkezhetnek: [email protected]). Toborzó sátorral lesz jelen a Mi Hazánk Mozgalom, a Mi Hazánk Nyugdíjasai, a Mi Hazánk Ifjai és a Magyar Önvédelmi Mozgalom. Baba-mama sátorban szoptatási és pelenkázási lehetőség. A rendezvényt esőben is megtartjuk, de jó idő várható – osztja meg a részletes programot.

– Megközelítés tömegközlekedéssel ajánlott: az óbudai Hajógyári-szigetre a Batthyány térről induló, Margit hídnál is megálló, H5 jelű hévvel a Filatorigátnál leszállva lehet eljutni. Onnan tovább gyalogosan a K-hídon át, egyenesen, majd balra. Parkolni a K-hídon átmenve a belső, kijelölt, bőséges parkolóhelyeken szabad (az utak mellett megállni tilos), kb. 500 méterre délre a rendezvénytől, a kocsival érkezőket tereljük. Mindenkit szeretettel vár május 29-én a szervező Mi Hazánk Mozgalom! Adományokat a rendezvény költségeire köszönettel fogadunk a mihazank.hu/tamogatas oldalon – zárja sorait.

További híreink

Az ÁVO által fél szemére megvakított Fekete István antikommunizmusáról a róla elnevezett szabadegyetemen

Faragó Dániel

Vatikán: az állásával játszik, aki nem oltatja be magát

Irányi Dániel

Kordonnal védekeztek a vírus ellen Kaposváron (fotók)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben