4.3 C
Budapest
2021. április 15., csütörtök
Magyar Jelen
gyerekgyilkossag
Hírek Külföld

Öngyilkos lett a 11 éves kislány pedofil gyilkosa

Kamion elé hajtott a holland pedofil, aki a napokban Romániában elkövetett, óriási felháborodást kiváltott gyilkosság gyanúsítottja volt.

Öngyilkos lett a 46 éves holland férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolta a 11 éves román kislányt. Amikor pénteken a szülők este hét óra után jelentették az eltűnését a rendőrségen, a gyerek valószínűleg már nem élt. A kislányt két napon át kereste mintegy kétszáz rendőr, csendőr, tűzoltó és önkéntes, kutyákkal, helikopterrel és drónokkal is próbáltak a nyomára bukkani. Végül vasárnap délután egy mezőn találták meg a holttestét, amelyen külsérelmi nyomok voltak, és amelyet a tettes fóliába csavart – írja a Maszol.ro.

gyerekgyilkossag

A gyanú egy holland állampolgárra terelődött. A rendőröknek feltűnt egy személygépkocsi, amely a falu egyik kijáratánál rögzített egyik képkockához képest csak fél óra múlva tűnt fel a következő településen, holott normálisan két-három perc alatt megtehette volna a távot, olyan közel van egymáshoz a két helység – tudósít a Maszol.ro. Így jutottak el egy autókölcsönzőig, ahol kiderült, hogy egy holland férfi bérelte a kocsit.

Tudorel Butoi kriminálpszichológus az román Antena 3 televízióban vasárnap este azt mondta, hogy feltételezhetően egy „szexuális pszichopata, egy pedofil” az elkövető, aki valószínűleg megverte és megerőszakolta a kislányt mielőtt megfojtotta, majd fóliába csavarta, és megpróbálta elrejteni a testet a kukoricásban.

„A jelenség ijesztő méreteket ölt, nemcsak nálunk, hanem egész Európában. Abban bízhatunk, hogy az FBI világszinten körözi a pedofilokat, tehát, bárhol követ el bűncselekményt, mindenütt keresik a tettest. A DNS-minta alapján pedig viszonylag könnyen beazonosítható”

– magyarázta a szakember.

holland pedofil
A holland pedofil.

A holland rendőrség arról is tájékoztatta a román hatóságokat, hogy a férfit évek óta megfigyelés alatt tartják. A Transindex szerint a férfit korábban már elítélték szexuális bűncselekményekért, a romániai ügyészek a letartóztatását kérték, miután pedig a holland hatóságok is keresni kezdték, öngyilkos lett. A nyomozók szerint a pedofil valószínűleg egyedül hajtotta végre a kislány elrablását. A Dâmboviţa megyei falut „vadászterületként” járta körbe a bérelt autóval.

A határrendészet szerint Johannes V. 2016 óta négyszer látogatott Romániába, általában nagyon csak pár napra. Leghosszabb ittartózkodása 2017-ben volt, amikor közel egy hetet töltött Romániában. Korábbi látogatásainak célja nem ismeretes.

(Maszol.ro, Transindex, 24.hu)

További híreink

Felelősségre vonták-e a szülőket, akik nem járatták gyermekeiket iskolába Gyöngyöspatán?

Szabó Norbert

A szíriai hadsereg újabb izraeli légitámadást vert vissza

Kiss Albert

Ezúttal rossz ellenfelet választottak az “újfranciák” (videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben