3.9 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
HírekKülföld

Online fenyegette meg volt áldozatát a pedofil menekült

Rotherham hosszú időn át valóságos pedofilparadicsom volt…

A rotherhami pedofilbotrányban fiatal lányok ellen elkövetett nemi erőszak és zaklatás miatt tíz év fegyházra ítélt migráns büntetését újabb három évvel és kilenc hónapnappal növelték, mert a közösségi médiában fenyegette meg egy korábbi áldozatát.

Waseem Khaliq (35) nemi erőszak és gyermekrablás miatt lett elítélve, azonban egy kamu Facebook profilt felhasználva félemlítette meg korábbi áldozatát a börtönből és próbált bizonyítékokat eltüntetni – írja a BBC.

Andros Simpson álnéven, magát oknyomzó újságírónak kiadva próbálta befolyásolni a rotherhami pedofilbotrány nyomozását. Minimum 1500 áldozata van annak az ügynek, amelyet már egy külön nyomozórészleg vizsgál Angliában. Az áldozatok kivétel nélkül gyerekek. Van olyan eset, amely 20 éve történt. Ez lehet Anglia legsúlyosabb gyerekek elleni bűncselekmény-sorozata, és úgy tűnik, a Yorkshire megyei Rotherham hosszú időn át valóságos pedofilparadicsom volt.

Khaliq álnevén az áldozat szavahihetőségét próbálta kétségbe vonni, miszerint a rendőrségnek csak azért vallott, mert lefizették. Az áldozat hozzátartozóit pedig fenyegetéssel próbálta rávenni, hogy ne tanúskodjanak a bíróságon. Azonban Khaliq nem csak online, telefonon is fenyegette az áldozatot és hozzátartozóit, miszerint tudja, hogy hol laknak.

“A nyomozás során végig az áldozatokra összpontosítottuk, és ez az ítélet is azt mutatja, hogy nem fogunk tolerálni semmilyen, az áldozatokat vagy a velük dolgozó tisztjeink megfélemlítésére tett kísérletet” – mondta Phillip Marshall nyomozó.

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben