21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Orbán apjának cégénél is kötelező az oltás

Az elmúlt héten megjelent a kormányrendelet, amely szerint a munkáltató kötelezheti a munkavállalót arra, hogy oltsa be magát a kísérleti covid-vakcinával.

Az a dolgozó, aki erre nem hajlandó 1 év fizetés nélküli szabadságra küldhető, ezt követően pedig ki is rúgható.

A kormány ezzel lényegében a munkavégzés feltételévé tette az oltást,

de mindezt úgy, hogy a felelősséget nem vállalta, mert a kötelező oltást még Orbán Viktor szerint sem venné be a magyar ember gyomra.

A döntést éppen ezért a munkáltatókra hárították, mögéjük bújva igyekeznek kibekkelni az ezzel járó jogos felháborodást, népszerűségvesztést.

Orbán Viktoréknak így sikerült egy olyan helyzetet teremteni, ami a gyakorlatban kötelezővé teszi az oltást, de jogi értelmezés szerint Magyarország egy szabad ország, ahol semmi sem kötelező, de mindennek megvan a következménye. Ennek értelmében nem kötelező az oltás, hiszen dolgozni sem kötelező. Többek között éppen ezt a vérlázító értelmezést használja ki az Alkotmánybíróság, amikor visszautasítja a kísérleti vakcina kvázi kötelezővé tételével kapcsolatos panaszokat.

Papírforma- az Alkotmánybíróság szerint nem jogsértő az oltatlanok diszkriminálása

Az Alkotmánybíróságtól nehéz objektivitást várni, ugyanis ebben a testületben (is) évek óta a Fidesz lekötelezettjei ülnek. A jogásztársadalom megosztott a kérdésben.

“A rendelet – álláspontom szerint – többszörösen Alaptörvény-ellenes és egy riasztó globális politikai trendbe illeszkedik”

-fejtette ki legutóbbi írásában Schiffer András.

Schiffer András : az oltatlanokat diszkrimináló rendelet többszörösen Alaptörvény-ellenes

Szerkesztőségünk birtokába jutott egy Orbán Győző által aláírt belső levél, melyben Orbán Viktor édesapja is kötelezővé teszi az oltást a saját alkalmazottainak.

A szóban forgó munkáltató Orbán apjának bányászattal foglalkozó cége – miért épp neki ne lenne ilyen – , a Dolomit Kőbányászati Kft. A hozzánk került levél után e-mailben kerestük a céget, erre (eddig) nem válaszoltak, ha ez mégis megtörténne, természetesen ugyanitt közölni fogjuk. Telefonon is kerestük a titkárságot, ott kérdésünkre annyit mondtak, hogy e-mailben keressük őket, de amint ennek megtörténtét jeleztük

“nem tudunk segíteni”

felkiáltással bontották a vonalat. 

Alább a dokumentum:

Úgy tudjuk Orbán Győző levelét minden alkalmazottja megkapta, így a titkárság dolgozói is.

A jogi résznél még érdekesebb az a politikai állásfoglalás, ami logikusan kikövetkeztethető a miniszterelnök családjához tartozó vállalat viselkedéséből. Azt nagyon nehéz elképzelni, hogy Orbán Győző cége Orbán Viktor határozott akarata ellenére tette kötelezővé az oltást, ahogyan azt is nehéz elképzelni, hogy erről nem volt előzetes egyeztetés.

Jóllehet az információ nem nyilvános, de ezek a hírek előbb-utóbb minden olyan munkáltatóhoz eljutnak, ahová potenciálisan el kell jutniuk.

A jelenlegi gazdasági és politikai környezetben az Orbán Győző által bevezetett kötelező oltás egyértelmű iránymutatás, nyomásgyakorlás arra nézve, hogy a kormány mit vár(hat) el a munkáltatóktól.

 

 

 

További híreink

Európa több országában is lassul a járvány terjedése – ÖSSZEFOGLALÓ

Dunai Tibor

Ghána: “Ha nem látnak szívesen titeket nyugaton, gyertek vissza hozzánk Afrikába”

Irányi Dániel

Trianon 100: június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen