15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Orbán: Nincs nyitás, amíg nem javul a helyzet

A  szépségiparban dolgozók, ide értve a kozmetikusokat, fodrászokat, szinte biztosan nem nyithatnak ki még hetekig, az élelmiszerboltoknál pedig bevezethetik a négyzetméter alapú nyitvatartást – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Az iskolák, óvodák április második felében nyithatnak.

Átállunk az üzletek négyzetméter alapú nyitvatartására, az erről szóló határozat már holnap délután megjelenhet a Magyar Közlönyben – közölte Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. A miniszterelnök elmondta,  a döntés értelmében tíz négyzetméter területen egy ember tartózkodhat majd egy boltban. – Emiatt minden bizonnyal sorok lesznek az üzletek előtt, ezért felmerült, hogy  hosszabb ideig lehessen szabadon mozogni, azaz este nyolc helyett tíz órakor lenne a kijárási korlátozás kezdete, a boltok pedig nem hétkor, hanem csak este kilenckor zárnának – fogalmazott a kormányfő, jelezve, az operatív törzs hamarosan dönt a tervezetről, ami már a szombati Magyar Közlönyben meg is jelenhet.

Orbán Viktor hozzátette, a szépségiparban dolgozók esetében a járványügyi szakemberek továbbra is a teljes zárvatratás mellett érvelnek, noha az iparkamara enyhítést szorgalmaz. Mint mondta, erről is péntek délután tárgyalnak. – Tudjuk, mennyi vakcinánk van, vagyunk abban a helyzetben, hogy lehet beszélni az újraindításról, azonnali nyitásról azonban egyelőre nem lehet szó – szögezte le a miniszterelnök, aki a boltok és egyéb szolgáltatások nyitása kapcsán elmondta: a járványügyi szakemberek szerint semmilyen nyitás nem engedhető meg, amíg nem javul a helyzet.

A hazai oktatás április 19-én kerülhet vissza a rendes kerékvágásba, miután minden 65 év feletti, oltásra regisztrált állampolgár legalább egy vakcinát már megkapott. Az iskolakezdég előtt a regisztrált pedagógusokat is beoltják, illetve minden iskolai dolgozót.

További híreink

USA: ismét emelkedett a tűzvész áldozatainak száma

Irányi Dániel

Soha többé

Faragó Dániel

Békét és kölcsönös törődést sürget a pápa

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen