4.4 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Orbán Viktor: Már nincs szükség rendkívüli jogrendre

A brüsszeli bürokraták benne ülnek egy Soros György nevű ember zsebében, Soros pedig nagy mester az országok kifosztási mechanizmusában – mondta Orbán viktor miniszterelnök szokásos péntek reggei interjújában. A kormányfő a koronavírus-járvány kapcsán közölte, már nincs szükség rendkívüli jogrendte, hazánk pedig több, jobb anyagi helyzetben lévő országot is felülmúlt a védekezésben.

A koronavírus-veszély nem múlt el, a készültséget fenn kell tartani, de védekezés eredményességében Magyarország más, jobb anyagi helyzetben lévő országokat is felülmúlt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban. Mint fogalmazott, mindenki összefogott Magyarországon, leszámítva a baloldalt, amely kihúzta magát a közös védekezésből.

– A kulcs a fegyelem és az összefogás volt, a baloldal azonban lépten-nyomon belekötött a kórházakba, a védekezést irányító szakemberekbe, most viszont szégyenszemre elkulloghatnak a kertek alatt –

fogalmazott kormányfő, aki a rendkívüli jogrend elrendelését az egyik legjobb döntésnek minősítette, mert így a kormány időben tudott döntéseket hozni, nem kellett bemenni egy rendelettel a parlament elé, és ezzel a baloldali ellenzékkel huzakodni, hanem akár egy órán belül lehetett reagálni.
A miniszterelnök történelminek nevezte Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének az érdemeit, mert az ő ösztönei vezettek a járványüggyel foglalkozó szakmai testület összehívásához akkor, amikor még mindenki szunyókált, így pedig egy-két héttel mindenkit megelőztünk.
– A védekezés olyan hatékony volt, hogy nem következett be tömeges fertőzés Magyarországon, elsősorban azért, mert a Kásler Miklós vezette egészségügyi csapat és a kezük alá dolgozó kórházigazgatók, orvosok, ápolók időben elvégezték a munkájukat – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve:

mivel úgy tűnik, nyáron a járvány nem fordul át tömeges fertőzésbe, már nincs szükség a rendkívüli jogrendre.

A gazdasági intézkedésekkel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte: több mint egymillió dolgozó munkahelyének megmentésében, megtartásában sikerült valamilyen kormányzati segítséget nyújtani. – A csütörtöki adatok szerint valamivel több mint 101 ezren vannak munkanélküli segélyen, továbbá 71 ezren vannak, akik több mint három hónapja elveszítették a munkájukat, és hiányzó jövedelmük kipótlását kérték. Így összesen csaknem 173 ezer olyan magyar van, aki szeretne dolgozni, de nem talált munkát, és a kormányhoz fordult – sorolta. A megoldások között szólt arról, hogy a közmunkahelyek számát 200 ezerre emelték, 3 ezer toborzott katona felvételére vannak felkészülve, és rengeteg munkahelyteremtő támogatást indítottak el.
– Mindezek alapján arra számítok, hogy

noha lesz egy statisztikailag nehéz április, de a gazdasági intézkedések hasítanak, és várakozásaim szerint sokkal gyorsabban fogunk visszatalálni a korábbi gazdasági teljesítmény színvonalára, mint azt korábban gondoltuk.

Ennek a lépéseit is látom – mondta, kiemelve hogy létre is hoz egy a járványügyi operatív törzshöz hasonló, szakemberekből álló testületet, amelynek várhatóan ő irányítja majd a munkáját, és a következő hónapokban minden energiájukat a munkahelyek megvédésére, a gazdaság újraindítására fogják fordítani, és a 13. havi nyugdíj visszaépítése is megtörténik.

Az Európai Bíróság tranzitzónákról hozott döntéséről Orbán Viktor azt mondta, feléledtek a brüsszeli bürokraták, nemcsak Magyarországra, hanem egész Európa biztonságára nézve is veszélyes döntést hoztak az Európai Bíróságon, mert – mivel Görögország nem tudja – Magyarország védi az unió határait is. – 130 ezren tartózkodnak jelenleg a balkáni útvonalon, nagy részük a magyar határra fejt majd ki nyomást, tehát nehéz hónapok előtt állunk. A magyar szabályozás szerint ezentúl – mivel bezárnak a tranzitzónák – a kerítésen kívül kell majd várakozniuk a migránsoknak. Ha valaki közülük be akar jönni Magyarországra, ezt a magyar nagykövetségeken tudja igényelni. Ez a migránsoknak rosszabb, mint a korábbi állapot, de ha a brüsszeli bürokraták így akarják, akkor ezt az igényüket teljesíteni fogjuk – mondta a kormányfő, aki számít arra, hogy a brüsszeli bürokraták ebbe is belekötnek majd, ők ugyanis azt akarják, hogy a migránsok Magyarország területén várakozhassanak.

– Az azonban nem fog előfordulni, hogy Brüsszelben azt mondják, menekültkérelmet benyújtó ember ellenőrzés nélkül tartózkodhasson Magyarországon

– hangsúlyozta Orbán Viktor, kitérve arra, hogy Magyarország nem a szomszédok kontójára akar védekezni, ezért például ha a szerbek segítséget kérnek déli határuk védelméhez, holnap reggel megyünk. – Ha a horvátok vagy bárki segítséget kér, még ha a románok is segítséget kérnek, mi készen állunk – mondta.
A kormányfő úgy fogalmazott, a brüsszeli bürokraták benne ülnek egy Soros György nevű ember zsebében.

– Nekik migránsválság kell. Ha van migránsválság, akkor a kormányok bajba kerülnek, és hitelre van szükségük, a pénz meg náluk van.

Ők hitelt akarnak adni, lehetőleg jó kis kamatra, mert azt szeretik. Ha nincs baj, annak előidézésében is segítenek – fogalmazott Orbán, aki szerint Soros György nagy mester az országok kifosztási mechanizmusában.

További híreink

A parlament megszavazta: hazánkban is tevékenykedhet a Frontex, emberei fegyvert is használhatnak

Irányi Dániel

83 éves férfit raboltak ki, ezúttal nem volt gyilkosság

Kiss Albert

SMS-ben mondott fel 400 dolgozójának a Whirlpool

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben