11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Orbán Viktor: szerdától nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások

A miniszterelnök kedden délután, Facebook-oldalán közzétett videójában elmondta, hogy a koronavírus ellen beoltottak száma elérte a 2,5 milliót, így szerdától nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások.

Orbán Viktor közölte:  “A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk. 2,5 millió honfitársunk beoltva.”.

A kormányfő kiemelte: “egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen, győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina”.

Orbán Viktor hangsúlyozta: egy hónap alatt két és félszeresre növelték a beoltottak számát. Ezért holnaptól, azaz szerdától nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások. Hozzátette, járványügyi intézkedések lesznek. 

Továbbá elmondta azt is, hogy az oltást hasonló tempóban folytatják.

Megköszönte az orvosok és az ápolók munkáját, a magyar embereket pedig arra kérte, hogy regisztráljanak, és vegyék fel az oltást.

“Magyarország lehet, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít!” – fogalmazott.

További híreink

Az igazi nagyvárosi kacsák a zebrán kelnek át (videó)

Irányi Dániel

Meglepődtünk: Bajnai emberei kerülnek a pénzcsapokhoz

Szabó Norbert

Átadták Tatán az első tíz Gidránt

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben