5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Orosz házelnök: Biden kijelentése túlmegy a józan ész határán

“Senkinek sem szabad így beszélnie a vezetőnkről” – írta Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke szerdán a Telegram-csatornáján, arra reagálva, hogy Joe Biden amerikai elnök az ABC televíziónak adott interjújában, kérdésre válaszolva gyilkosnak minősítette orosz hivatali partnerét – írja az MTI.

Biden mai kijelentése túlmegy a józan ész határán. Így nem viselkedhet egy olyan ország vezetője, amely a demokratikus elvek és az erkölcs hordozójának szerepére pályázik. Így beszélni az államfőnkről senkinek sem megengedett

– fogalmazott a politikus, hozzátéve: “Biden a kijelentésével megsértette országunk polgárait. Putyin az elnökünk, az ellene irányuló támadás az az országunk elleni támadás”.

“Erre egyetlen magyarázat lehet: minden, amit csak az Egyesült Államok tesz annak érdekében, hogy gondot okozzon az országunknak – a szankcióktól kezdve a zsaroláson át a belügyekbe való beavatkozásig – dugába dőlt. Ez a tehetetlenség miatti hisztéria” – írta Vologyin.

Felidézte, hogy a korábbi amerikai elnökök kritikusan viszonyultak a Szovjetunióhoz és Oroszországhoz, de konstruktívan cselekedtek. Emlékeztetett arra, hogy Roosevelt antikommunizmusa ellenére és annak ellenére, hogy zsarnoknak tartotta Sztálint, hozzájárult a kétoldalú kapcsolatok építéséhez, Kennedy Hruscsovval közösen találta meg az egyetlen helyes kiutat a karibi válságból, Nixon a leszerelés útjára lépett, az idősebb Bush pedig attól tartott, hagy a szovjet állam széthullása esetén a nukleáris fegyverek elterjednek a világban.

Vologyin véleménye szerint Trump retorikája is megfelelt az államfői szintnek, a szankciók ügyében hozott döntései dacára.

Hazahívják a nagykövetet

hazarendelték a washingtoni orosz nagykövetet Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő az incidenst követően közölte, hogy a moszkvai diplomáciai tárca a kétoldalú kapcsolatok jövőjére vonatkozó konzultációra hazarendelte Anatolij Antonov nagykövetet.

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben