28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
Külföld

Oroszország két és félszer gyorsabban melegszik mint a világ többi területe

Oroszország hatalmas területeinek jelentős része Az orosz kormány honlapján közzétett egy dokumentumot, amely arról szól, az
orosz gazdaság és a társadalom hogyan készül szembenézni a klímaváltozással: egyrészt az okozott károk csökkentésére, másrészt viszont a melegedésből fakadó előnyök kihasználására fókuszál – íja az AFP alapján a 444.hu.

Komoly probléma, hogy Oroszország két és félszer gyorsabban melegszik, mint a Föld egészének átlaga, a következményekre pedig fel kell készülni. A jelentésben több megelőző lépés is szerepel, például gátak építéséről, illetve szárazságtűrő növények ültetéséről, de tartalmaz információkat a lehetséges válsághelyzetek kezelésére vonatkozóan, és kitér a permafroszt olvadásával járó kockázatokra – járványok, egyes fajok élőhelyének elvesztése – is.

A felsorolt 30 teendő között említik a klímaváltozás oktatásának ügyét, de a kormánynak azt is vizsgálnia kellene, versenyhátrányba kerülhetnek-e az orosz termékek a világgazdaságban megjelenő új környezetvédelmi elvek hatására.az örök fagy birodalmába tartozik – de nem biztos, hogy ez a jövőben is így marad. A klímaváltozás hatásait az átlagosnál erősebben megérző országnak sokat kell tennie az alkalmazkodásért, de a lehetséges előnyökről sem feledkeznek meg.

(fotó: The Moscow Times)

További híreink

Virtuális séta a világ legnagyobb virágoskertjében

Irányi Dániel

Az EU-nak pragmatikus, konkrét és gyors megoldásokat kell találnia a migrációra

Faragó Dániel

Kirúgtak egy oltásellenes rabbit

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben