19.7 C
Budapest
2022. május 28., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Országos látogatási tilalom lépett érvénybe a koronavírus miatt

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Müller Cecília határozatának indoklásában kifejti: az eddigi járványügyi adatok alapján
a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti.
A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni.

Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség.

Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos a koronavírus miatt.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak.

A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes.

Forrás: Origo

További híreink

Választások előtti felmelegedés- a deviáns kapcsolatban élőknek is jár az SZJA-visszatérítés

Faragó Dániel

Összeverte a polgármestert, mert azt hitte, több segély jár neki

Szabó Norbert

Újabb 5 beteg: már 30 fertőzött van Magyarországon

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen