21.8 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Országos látogatási tilalom lépett érvénybe a koronavírus miatt

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Müller Cecília határozatának indoklásában kifejti: az eddigi járványügyi adatok alapján
a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti.
A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni.

Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség.

Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos a koronavírus miatt.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak.

A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes.

Forrás: Origo

További híreink

Átvonultak rajtunk a bolgárok és a románok múlt éjjel

Dunai Tibor

Bajnokok Ligája – Megérkezett Barcelonába a Ferencváros

Kemény János

Késelésbe fulladt egy családi ivászat Öcsödön

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben