36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Orvosi maszkot akartak eladni a “fiatalok”, de ütés és lopás lett a vége Salgótarjánban

O. Martin és a 17 éves társa az utcán megszólítottak férfit, majd mindketten követték az épületbe, és eközben orvosi maszkot és energiaitalt kínáltak eladásra a sértettnek, aki nem volt elragadtatva az “illetők” portékáitól. Nem meglepő módon ütéssel válaszoltak az “engedetlen vásárlónak” és meglopták.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2020. december 29-én 12 óra 27 perckor, miszerint egy salgótarjáni emeletes ház lépcsőházában két ismeretlen erőszakkal elvette a táskáját.

A rendőrök az adatgyűjtés és a forrónyomos intézkedések eredményeként másfél órán belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves salgótarjáni “férfit” és “fiatalkorú társát” – tette közzé a Police.hu.

A nyomozás adatai alapján O. Martin és a 17 éves társa a bejelentést megelőző időben az utcán megszólította a férfit, majd mindketten követték az épületbe, és eközben orvosi maszkot és energiaitalt kínáltak eladásra a sértettnek, aki a vásárlást megtagadta. Ezt követően a gyanúsítottak a férfit a falhoz szorították, majd az egyikőjük egy alkalommal az arcán megütötte, a másik a hóna alá szorított autóstáskáját – a benne lévő okiratokkal, nagy összegű készpénzzel és bankkártyával együtt – eltulajdonította, és azzal a helyszínről elfutottak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított férfit és fiatalkorú társát a rendőrök rablás bűntett és okirattal visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásuk indítványozását az illetékes ügyészségen. A nyomozók az eltulajdonított táskát és a benne lévő értékek nagy részét megtalálták, és lefoglalták – közölte a rendőrség.

(Fotók: police.hu)

További híreink

Román önkormányzati választások: szavazásra buzdítják az erdélyi magyarokat

Kemény János

Az IDEA mérése szerint a parlamenti küszöb közelében a Mi Hazánk (frissítve)

Kemény János

Civilek házait támadta az izraeli tüzérség Dél-Libanonban

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben