1.2 C
Budapest
2021. március 6., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Dániában elszabadultak az indulatok: összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel

Szombat este összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel Koppenhágában, ahol az állampolgárok a koronavírussal kapcsolatos korlátozások enyhítése miatt vonultak az utcára – írja az Erdély.ma dániai tudósítója.

A megmozduláson feltűnt egy a dán miniszterelnökről mintázott bábu, amint a demonstrálók felakasztottak egy lámpaoszlopra, majd felgyújtottak.

Fotó: erdely.ma

Este nyolc után az értelmetlen korlátozások feloldását követelő tiltakozók több helyen összecsaptak a kiérkező rendőri erőkkel. A híradások szerint legalább öt embert letartóztattak.

A dán politikusok “mélyen megdöbbentek” és elítélték az estet.

A szombat esti tüntetést ismét a civilekből szerveződött “Men In Black” csoport szervezte, amely a koronavírus-korlátozások enyhítését szeretné elérni.

Európa szerte számos hasonló megmozdulás volt az utóbbi tíz napban. A holland fővárosban, Amszterdamban vízágyúkkal oszlatták a tömeget, Bécsben mintegy 50 ezren vonultak utcára, de komoly ellenállás alakult ki Lengyelországban és Olaszországban is.

Kiemelt kép forrása: erdely.ma

További híreink

Donald Trump Európát kritizálta a zárlatok elrendelése miatt

Varga Lilla

„Svédországban kezelhetetlen a helyzet” – figyelmeztet a korábbi norvég miniszter

Kiss Albert

Gyermekpornográfia és kábítószer birtoklása miatt tartóztattak le egy szudáni nőt Budapesten

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben