18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

“Ősszel biztosan lesz negyedik hullám”

Lisziewicz Julianna immunológus a Spirit Fm reggeli Aktuál című műsorában intette “éberségre az elvtársakat”, ugyanis hiába jók most a számok, ősszel, ha megnyílnak az iskolák, kettőt pislogunk és már itt is a negyedik hullám.

Lisziewicz kifejtette, nyáron a vírusok kint rosszabbul terjednek, de azért a belső térben még így is nagyon jól, szóval figyeljünk oda. Viszont ősszel, amikor ismét erőre kapnak a vírusok, ráadásul összezárjuk a gyerekeket a termekben, na akkor ott biztosan megjelenik a negyedik hullám.

A szakértő szerint maximum azt érhetjük el, hogy visszatérjünk a normális életünkhöz, de a nyájimmunitást nem lehet. Mint fogalmazott:

A jelenlegi oltások ugyan megvédenek a betegségtől, de arra nincs adat, hogy megvédenek a fertőzéstől is. Ha pedig a fertőzés terjed, nyájimmunitás nem alakulhat ki.

Természetesen nem ok nélkül dobta be éppen az iskolákat, mint a negyedik hullám valószínű “gócpontját”. Szerinte ugyanis

ennél a vírusnál a gyermekek a terjesztők, és a felnőttek az áldozatok.

Mint fogalmazott: “a vakcinák előtt elég volt egy fertőzöttel találkozni, hogy megfertőződjünk, a vakcinák után ez a szám kilenc fertőzöttre emelkedett”. Ha ez valóban így van, akkor hogy lehet hogy a járvány kezdete óta mindössze 800 368 fő igazolt fertőzöttet azonosítottak egy közel 10 milliós országban? Ilyen nehéz Covid-fertőzöttel találkozni egy “tomboló világjárvány” kellős közepén?

Ha elérjük a nyájimmunitást, akkor se

Lisziewicz szerint hiába oltunk be akár 7-8 millió embert, mivel a a Covid-19 az egész világon terjed, és folyamatosan mutálódik, így előbb, vagy utóbb biztosan kialakulnak majd olyan variánsok, melyek ellen nem véd a vakcina.

Ettől függetlenül a szakértő szerint szükséges lenne a 12 év felettiek mielőbbi beoltása. Úgy véli, minél kevesebb ember van beoltva, annál jobban szaporodik a vírus, amiből az következik, hogy könnyebben és gyorsabban is mutálódik. Legalábbis ő ezt állítja.

Fotó: atv.hu

További híreink

Rétvári: elfogadhatatlan a Mi Hazánk felvonulása

Irányi Dániel

Állami támogatással jelent meg egy másik “érzékenyítő” mesekönyv is

Gabay Dorka

Nincs megállás: Böjte Csabát is letiltotta a Facebook

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen