27.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
GazdaságKiemelt

Összeomlott a német gazdaság?

Nagy visszaesést láthatunk a német beszerzési menedzser indexben márciusban a mai megjelent előzetes adatok szerint. A feldolgozóiparban nem olyan jelentős a visszaesés, de a szolgáltatások jelentősen alulteljesítették a várakozásokat.

A francia előzetes BMI után a német előzetes beszerzésmenedzser index is jelentős csökkenést mutatott. A feldolgozóiparba ugyan csak 2,3 pontos visszaesést láthatunk a februári 48 pontról, és a 39,6-os előzetes elemzői várakozást is túlteljesítette az index, a szolgáltatásoknál ugyanez nem mondható el – ott 34,5-es szintet láthatunk, az előzetes várakozás 42,3 volt, a februári szám pedig 52,5.

A kompozit index így 37,2 ponton áll márciusban, ami az előzetes várakozáshoz (40,6) és az előző hónaphoz (50,7) képest is nagy visszaesés.

Az adatokat látva Phil Smith, a femérést végző IHS Markit vezető közgazdásza elmondta, hogy a márciusi bezuhanásból arra következtethetünk, hogy a német gazdaság az első negyedévben 2% körül eshet, és a koronavírus elleni lezárások következtében a második negyedév markánsabb visszaesést hozhat.

Forrás: portfolió

További híreink

Megmutatjuk a Deák téri gyilkost és bandáját

szilardkrebsik

Újabb embercsempész-alagutat talált a rendőrség a határon

Szabó Norbert

Ráduly Istvánt javasolja az RMDSZ Kovászna megyei prefektusnak

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben