13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Otthon is alkalmazható kézműves technikákat tanulhatunk a kárpátaljai Nagyberegi Tájház segítségével

A karantén ideje alatt a Nagyberegi Tájház programjai az online térben folytatódnak. A járványhelyzet miatt csoportok fogadására nincs alkalom, ezért az internet nyújtotta lehetőségeket kihasználva videók segítségével tartják fent az érdeklődést a szervezők. Gyertyakészítés és fafaragás rejtelmeibe kaphattak eddig bepillantást az érdeklődők.

A tájház közösségi oldalán különféle hagyományos kézműves technikákat bemutató videók jelentek meg a napokban. Ezeken a felvételeken olyan foglalkozásokat lehet látni, melyeket otthonaikban is meg tudnak valósítani az ügyes kezű alkotók. A bemutatott alkotásokhoz minimális alapanyagra és eszközre van csupán szükség – olvasható a Kárpátalja.ma honlapján.

A tájház látogatói folyamatosan figyelik a közösségi oldalunkat, ezért az a célunk, hogy otthon is kipróbálható és megvalósítható tárgyak, játékok elkészítését mutassuk be

– mondta el Gál Adél, a tájház programszervezője. – Természetesen figyelünk arra, hogy ez mindig valamilyen hagyományos tevékenység legyen, illetve az adott időszakhoz, aktuális ünnephez tudjuk kötni, ahogy ez a tájház foglalkozásai esetében is bevett gyakorlat.

Az elmúlt napokban a kézműves gyertya készítésének két módját – a gyertyamártogatást és a gyertyaöntést – mutatta be az egyik videó. Ezt követően pedig egy gyermekjáték, a búgattyú, vagy brúgattyú elkészítésének lépéseit követhették nyomon a nézők.

A szervezők szerint amíg a tájház nem fogadhat látogatókat, addig az online térben, a közösségi oldalon tartja a kapcsolatot az érdeklődőkkel. A kézműves videók megtekinthetők a Nagyberegi Tájház közösségi oldalán.

A videók elkészítése a Hagyományok Háza Kárpátaljai Kirendeltségének szakmai partnerségével és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósulhatott meg a Pro Cultura Subcarpathica szervezésében.

(Forrás: karpatalja.ma – Videók: facebook.com/Nagyberegi Tájház)

 

További híreink

Mi Hazánk: “Felháborító, hogy az ügyészség futni hagyná a buszsofőr támadóját”

Faragó Dániel

Papírforma- elhunytak “aláírásával” adták le az ajánlóíveket Gődényék

Faragó Dániel

Borsodi kórkép: Elvágjuk a torkotokat, bemegyünk a házatokba megölünk titeket!

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben