20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Ötvenezer osztrák tüntetett a kötelező oltás ellen Bécsben

A hétvégén Bécsben is folytatódtak a kényszeroltás és az újabb korlátozások elleni hatalmas tüntetések. Ausztria fővárosában mintegy ötvenezer ember vonult utcára. A fősodratú magyar nyelvű média szokásához híven most is elhallgatta a demonstrációkat…

bécs

A hétvégén mintegy ötvenezer ember vonult utcára Ausztria fővárosában, így tiltakozva az osztrák kormány koronavírus elleni politikája miatt. Bécs 27 pontján gyülekeztek az emberek.

A beszámoló szerint a tüntetők és a rendőrség között kisebb összecsapások törtek ki, majd több embert letartóztattak. A rendőrség arról számolt be, hogy a tüntetők petárdákat dobáltak a rendőrökre. A jelentések szerint több tüntetőt is megbírságoltak, mert nem viseltek maszkot – emlékeztet az erdely.ma.

A tüntetők elítélték a kormány azon törekvését, hogy februártól minden állampolgár számára kötelezővé tegye a Covid elleni védőoltást. Erről november 19-én döntött Alexander Schallenberg volt kancellár, aki azóta bejelentette lemondását. Utódja, Karl Nehammer várhatóan továbbviszi ezt a politikát. November végén Nehammer akkori belügyminiszter a “szélsőségeseket” hibáztatta az oltásellenes hangulat szításáért.

Szombaton ellentüntetést is tartottak Bécs központjában. Az összejövetelen mintegy 1500 baloldali aktivista jelent meg, akik olyan jelszavakat skandáltak, mint például: “Vegyenek fel maszkot! A nácik, az állam és a főváros ellen!”, miközben azzal vádolták a rivális tüntetést, hogy az a szélsőjobboldaliak, az oltásellenesek és a Covid-tagadók egyvelege.

(erdely.ma)

További híreink

Elfogták a zsaroló, önbíráskodó bűnözőket, “temetőbe akarták tenni” áldozatukat (videó)

Kiss Albert

Külföldi zsoldosok tucatjait vették őrizetbe a fehérorosz főváros közelében

Kiss Albert

Betiltották a vadállatok kereskedelmét és fogyasztását Wuhanban

szilardkrebsik

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben