21.8 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Pakisztán lelőtt egy indiai drónt Kasmírban

A pakisztáni hadsereg lelőtt egy indiai felderítő drónt a vitatott hovatartozású Kasmírban – jelentették be csütörtökön Iszlámábádban.

A kis méretű repülő 600 méter mélyen hatolt be Kasmír Pakisztán által ellenőrzött részébe – tudatta a pakisztáni hadsereg, kitérve arra is, hogy a drónt pakisztáni harci gépek semmisítették meg, mert megsértette a két ország közötti légtérhasználati megállapodást. Iszlámábád provokációnak nevezte a történteket. India egyelőre nem reagált.

India és Pakisztán a két ország 1947-es függetlenné válása óta több háborút is vívott a máig vitatott státusú Kasmírért, ahol még jobban megnőtt a feszültség, amióta India hindu nacionalista kormánya megvonta a térség részleges autonómiáját.

MTI

További híreink

Déjà vu Csenyéte: baltával rontott a kiérkező mentősökre

Kemény János

Orvosi maszkot akartak eladni a “fiatalok”, de ütés és lopás lett a vége Salgótarjánban

Varga Lilla

Meghalt 5 beteg és 3921-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben