3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Pályázatot hirdettek a migránsoknak szánt házak felújítására Délvidéken

A “Migrációs folyamatok irányítása és a menedékkérők visszatérésének támogatása (2. szakasz)” nevű, vészjóslóan hangzó projekt keretében négy szerződés aláírására kerül sor – írja a delhir.info.

Ezek a szerződések a migránsoknak szánt 31 magánház felújítására vonatkoznak.

A projektet a “Help – Hilfe zur Selbsthilfe” német civil szervezet indította el. A szerződéseket a felújítások kivitelezőivel köti meg.

A szóban forgó, migrációt gerjesztő program a következő városokat öleli fel: Pirot, Niš, Niška Banja, Merošina, Gadžin Han, Doljevac, Žitorađa, Aleksinac, Prokuplje, Obrenovac, Leskovac, Bujanovac, Vranje – és sajnos Szabadka.

A projektet a német Gazdasági Együttműködés és Fejlődés Minisztériuma finanszírozza.

Az érdeklődők a tenderhez szükséges dokumentációt a “Help – Hilfe zur Selbsthilfe” szerbiai honlapján vehetik át. A jelentkezési hataridő okóber 9.

Már azon a napon mérlegelik a beérkezett kérelmeket, hogy

 

minél előbb megkezdődhessen a magánházak felújítása, amelyekbe aztán illegális bevándorlók költözhetnek be.

 

Ennek kapcsán felmerül néhány komoly kérdés. Milyen magánházakról van szó? A tulajdonosok hozzájárultak ahhoz, hogy az ingatlanjukat a migránsok rendelkezésére bocsátják, s ha igen, milyen feltételek között?

 

Mennyire normális az, hogy a német kormány és a német civil szféra ilyen nyíltan gerjeszti a migránsok halmozását Szerbiában és Délvidéken?

 

Vajon ennek a projektnek mennyi köze van ahhoz, hogy az illegális bevándorlók az utóbbi hetekben elárasztották Szabadkát, ahol az élet a jövevények miatt (is) az elviselhetőség határát súrolja?

(Forrás: delhir.info – Fotó: illusztráció/youtube.com)  

További híreink

4500 orvos tervezi felmondását az új egészségügyi törvény miatt

Irányi Dániel

Tizenhárom éves “fiatal” rabolt Budapesten

Irányi Dániel

Horthy freskó Kecskeméten: a Fidesz megérti “zsidó testvéreinek fájdalmát”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben