2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
HírekKiemelt

Párizs: szaporodnak a miniszoknyás lányok elleni támadások

“Egyre gyakoribbá válik Franciaországban, hogy szélsőséges, radikális férfiak összevernek nőket pusztán azért, mert szerintük túlságosan rövid a szoknyájuk” – írja meglehetősen polkorrekt nyelven a “szabad” francia sajtó. Elképzelésem sincs, milyen ideológiát takarhat a “radikális férfi”, de arról viszont rengeteget lehet hallani, kik azok, akik “nem megfelelő öltözet” miatt fehér nőket vernek, vagy erőszakolnak meg.

Párizs tizennyolcadik kerületében még a Wikipédia becslései szerint is alsó hangon 30% körül mozog a bevándorlók aránya. Hogy ez összefüggésben van-e azzal, hogy a környéken sötétedés után a fehér nők már félnek kimerészkedni az utcára, azt mindenki döntse el maga. Ami viszont biztos: arrafelé rendszeresen megalázzák, vagy éppen megütik a nőket. De Strasbourgban és Mulhouse-ban is szaporodnak a miniszoknyás nők elleni támadások. Csak ezen a héten kettő is volt.

Strasbourgban egy egyetemistát vert össze három férfi, mert miniszoknyában volt. A három – aligha keresztény – bűnöző erejüket egyesítve támadt a 22 éves lányra.

A francia közszolgálati rádió szerint “nézd ezt a kurvát szoknyában” kiabálással kötöttek bele a lányba, majd mondták neki:

fogd be a pofádat, kurva, szétbasszuk a szemedet.

A támadás Strasbourg belvárosában, fényes nappal történt. Miközben a férfiak verték a lányt, a járókelők fejüket elfordítva egyszerűen továbbhaladtak. “Míg nem engem ütnek, nem az én problémám” – gondolhatták.

Strasbourgban az elmúlt két évben 1831 nőt támadtak meg az utcán (természetesen nem mindenkit a miniszoknya miatt).

Mulhouse is legalább két dokumentált esettel “büszkélkedhet” a héten. Az egyik megtámadott miniszoknyás lányt ütötte, fojtogatta egy iszlamista fiatalember, a másikat ököllel verte, majd a földön rugdosta. A 18 éves férfit a rendőrök elfogták. “Zavart” mentális állapota miatt valószínűleg hamarosan szabadlábon lesz.

A Le Figaro felidézte, hogy néhány éve Isabelle Adjani főszereplésével sikeres francia film készült, amit annak idején bíráltak, hogy eltúloz egy alig létező problémát. Mára kiderült: a probléma létezik, és nagyon súlyos. “A szoknya napja” című film arról szól, hogy nők félnek miniszoknyában járni, és egy tanárnő úgy lázad, hogy éppen abban kezd járni, egy bevándorlókkal teli francia elővárosban.

A Le Figaro Adjani-interjúja végig kerüli, hogy szinte mindig muszlim migránsok verik meg a nőket a miniszoknya miatt. Tulajdonképpen a színésznő egyik válaszából hámozhatja csak ki a naivabb olvasó, hogy kik is támadják meg a nőket.

(Magyar Jelen / Origo – Kiemelt képünk Párizsban készült)

További híreink

Gyorshír: Késsel támadtak Janusz Waluśra

Kemény János

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben