17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy

Parkoló autók feltörésére “szakosodott” többszörös visszaeső várja a Kiskunhalasi Járásbíróság ítéletét

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette és vétsége miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 augusztusa és novembere között Kiskunhalason tíz autóból lopott különböző értékeket összesen 478.000 forint értékben, két lopásban az öccse is részt vett – írja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfi 2020 augusztusa és novembere között Kiskunhalason parkoló autók feltörésére “szakosodott”. A vádlott hat esetben betörte vagy lenyomta a gépkocsik ablaküvegét, három esetben pedig lezáratlan autókból lopott. Egy lezárt gépkocsinak pedig a csomagtartója volt nyitva és ezen keresztül mászott be az utastérbe.

A sorozattolvaj három esetben a kiskunhalasi római katolikus temető környékén parkoló autókat szemelt ki. A gépkocsikból táskákat, készpénzt, mobiltelefonokat, iratokat és bankkártyákat vitt el, de egy esetben digitális kamerát is lopott.

A tolvaj a sértetteknek összesen mintegy 478.000 forint kárt okozott, a legalacsonyabb kárösszeg 6.000, míg a legmagasabb 107.000 forint volt. Az okozott kárnak csak egy része térült meg, a sértettek kérték a meg nem térült kár megtérítését. Két esetben a férfi öccse is részt vett a lopásokban: amíg az idősebb vádlott feltörte az autókat, addig öccse figyeléssel segítette a bűncselekmények elkövetését.

A többszörös és különös visszaesőnek minősülő sorozattolvaj letartóztatásban várja a tárgyalást, míg öccse szabadlábon védekezik. A járási ügyészség az idősebb vádlottat 6 rendbeli lopás bűntettével és 4 rendbeli lopás vétségével, míg öccsét 2 rendbeli, bűnsegédként elkövetett lopás bűntettével vádolja.

Az ügyész a sorozattolvajjal szemben végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás, az öccsével szemben pedig felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

További híreink

Saját idős, beteg rokonát rabolta ki a férfi

Szabó Norbert

„Gaz van itt va rendorok” – valóban ott voltak, és elfogták a “rettegő” üzenetküldőt

Varga Lilla

Két éven keresztül egy kislánnyal fajtalankodott a pedofil – elfogták

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen