8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Pécsnek nem kell a homoszexuális felvonulás

A többség az anyán, apán és gyermeken alapuló családban hisz. Csaknem hét és fél ezren írták már alá a Pécs Pride 2020 rendezvény elleni online petíciót, és mind többen csatlakoznak a tiltakozó kezdeményezéshez. A pécsi nagycsaládosok az ügy miatt elhatározták, itt az ideje népszerűsíteni a hagyományos családmodellt.

Mind többen írják alá a Nemet mondok a Pécs Pride-ra, hogy ne lehessen Pécsett provokatív LMBTQ-felvonulást tartani! elnevezésű online petíciót, amelyet egy helyi édesapa, Kovács István és barátai indítottak el még január közepén. A kezdeményezők azzal indokolták a petíciót, hogy 2020 májusában a Diverse Youth Network szervezésében, a Budapest Pride csapatának támogatásával emberjogi köntösbe csomagolva próbálnak mások számára megbotránkoztató LMBTQ-felvonulást szervezni Pécs Pride 2020 néven. Emiatt a tiltakozók azt írták, hogy „ne hagyjuk szó nélkül, emeljük fel a hangunkat az ellen, hogy egy több ezer éves történelmi városban, a gyermekek és családok szeme láttára provokatív, megbotránkoztató programot szervezhessenek”.

– Mi, családos emberek a családi életet és annak örömeit többé-kevésbé magánügynek tekintjük, és nem hirdetjük ezt – válaszolta érdeklődésünkre a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke. – Azt tapasztaljuk, hogy családban élni élethosszig tartó boldogságot és örömet eredményez, akár a gyerekeken, akár az unokákon keresztül. Majd egyszer csak megjelenik egy bróker a piacon, és nagyon erős marketinggel elkezd egy teljesen rossz minőségű terméket hirdetni. Mi, házasok pedig értetlenkedve nézzük, hogy a bróker nagyon sok embert megtéveszt – fogalmazott képletesen Herbert Gábor.

Kiemelte: ezzel a házas emberek kihívás elé érkeztek, mert ha nem hirdetik, hogy milyen nagy öröm és boldogság forrása a család és az abba születő gyermekek, illetve unokák, akkor lesz valaki, aki tévútra viszi az embereket. Szavai szerint a most következő házasság hete kiválóan alkalmas arra, hogy hirdessék az igazukat.

Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz-frakció vezetője a városba tervezett Pride-ról szólva hangsúlyozta: továbbra is azt gondolja, hogy a hagyományos családmodell jelenti a magyar jövőt. S ennek megfelelően is képviselik a magyar családokat a pécsi közgyűlésben. – A bölcsődei térítési díjak csökkentésére tettünk javaslatot, amivel a közgyűlés balliberális többsége érdemben nem volt hajlandó foglalkozni. Ez nagy baj, mert mindent meg kell tenni a fiatal pécsi családokért, hiszen nélkülük nincs jövő – mutatott rá a politikus.

Szavaik szerint ez a rendezvény nem szolgálja a jószándékú melegek érdekeit, sőt nekik árt a legtöbbet. – Ne akarjanak a nemzetiségekre, vallási felekezetekre hivatkozva, ki tudja, milyen politikai háttér érdekében utcára vonulni! Nem a meleg emberekkel van probléma, hanem a felesleges provokációval! – hangsúlyozták, hozzátéve, hogy nemet kell mondani a Pécs Pride-ra.

Forrás: Magyar Nemzet

További híreink

„Az este 11 órás zárási korlátozás miatt 30-50 százalékkal csökkent a forgalmunk”

Varga Lilla

Gyorsabban, magasabbra, erősebben!- Sportnapot szervez a Mi Hazánk Ifjai

Faragó Dániel

Az emírségek fejlett fegyvereket vehet Washingtontól az Izraellel kötendő megállapodás titkos záradéka értelmében

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen