17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Gazdaság

Pénzt vagy éveket

Romániában hatévnyi nyugellátásra jogosító szolgálati idő “megvásárlását” tették lehetővé.

A bukaresti kormány erről elfogadott sürgősségi rendeletét pénteki sajtóértekezletén ismertette Ionel Danca, a miniszterelnöki kabinet vezetője.

Az öregségi nyugdíjkorhatatárt betöltött személyek, akik nem rendelkeznek – vagy nem tudják bizonyítani, hogy rendelkeznek – a tejles nyugellátáshoz szükséges 35 éves, vagy a résznyugdíjhoz szükséges minimális szolgálati idővel, befizethetik a hiányzó (de hat évnél nem hosszabb) időszaknak megfelelő nyugdíjjárulékot az országos bruttó minimálbérnek megfelelő szinten.

“A köznyelvben ezt úgy mondanánk, hogy a nyugdíjas korú személyek megvásárolhatják régiségüket” – idézte az Agerpres hírügynökség a kabinetvezetőt.
A szolgálati idő megszerzését célzó hiányzó járulékot egy összegben, vagy 2021 augusztus 31.ig havi részletekben törleszthetik az érintettek.

 

(MTI)

További híreink

Közel 4 és fél milliárd nyereséggel tarol Csányi Sándor a mezőgazdaságban is

Kiss Albert

Jelentősen drágul a kenyér

Irányi Dániel

A koronavírus miatt gödörben az Aston Martin

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen