28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
HírekKülföld

Peruban átlépte a félmilliót a fertőzöttek száma és a térség legmagasabb a halálozási arányát mérik

Peruban átlépte a félmilliót az eddigi azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, s az ország Latin-Amerika legmagasabb halálozási arányát produkálja – derült ki az egészségügyi minisztérium által csütörtökön közzétett járványadatokból.

Az egészségügyi miniszter helyettese, Luis Suarez sajtóértekezleten ismertette, hogy 507 ezer 996-ra emelkedett az eddig azonosított esetek száma, és 25 ezer 648-ra nőtt a Covid-19 járvány számlájára írható halálesetek száma.

A Reuters hírügynökség összevetése szerint Latin-Amerikában jelenleg az andokbeli országban mérik a legmagasabb halálozási arányt, miután 100 ezer emberre 78,6 koronavírus okozta haláleset jut, és e tekintetben Peruban rosszabb a helyzet, mint a világjárvány által szintén keményen sújtott térségbeli szomszédainál, Chilében és Brazíliában.

Martín Vizcarra perui elnök csütörtökön egy nyilvános eseményen emlékezett meg a SARS-CoV-2 vírus okozta járványban eddig elhunyt 120 orvosról, egyben a társasági és sportesemények számának újabb gyarapodásának és a lakosság laza fegyelmének tudta be a fertőzések ismét gyorsuló növekedését.

Vizcarra előző nap betiltotta a családi eseményeket, bejelentette a vasárnapi kijárási tilalom általános visszaállítását – ami alól csak a gyógyszertárak és az ételkiszállítást végző éttermek élveznek kivételt -, és az ország újabb öt régiójára terjesztette ki a karanténintézkedéseket, miután az előző napok adatai szerint a gyerekek és serdülők közötti fertőzések száma 75 százalékkal emelkedett. Az ország új miniszterelnöke,

Walter Martos, aki kedden kapott bizalmat a törvényhozásban, drákói büntetésekkel fenyegette a járványügyi előírások megsértőit.

Peruban a első fertőzés március 6-i észlelése után alig egy héttel szigorú karanténintézkedéseket rendeltek el, férfiak és nők például csak eltérő napokon hagyhatták el a lakásokat. A korlátozások fokozatos feloldása nyomán azonban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma.

MTI

További híreink

Elmarasztalta Romániát az Emberi Jogok Európai Bírósága

Irányi Dániel

Te tetted ezt, király! – Szakács Árpád írása a Budaházy-ítéletről

Faragó Dániel

Beismerte a kormány, amire a Mi Hazánk két éve figyelmeztetett a Mátrai Erőmű kapcsán

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben