33.6 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Pintér szerint semmi szükség a csendőrségre

“Rendőrnek.” Ezt válaszolta Pintér Sándor Trócsányi Lászlónak, amikor a Károli Gáspár Református Egyetem rektora azt kérdezte a belügyminisztertől, hogy minek látja magát. “A pályafutásomat a rendőrség alapozta meg, a jogi ismereteknek a megszerzése, betartása, betartatása, a fegyelem kérdése, a szervezés és az irányítás összhangja – ezek azok a tulajdonságok, amelyek a Belügyminisztériumnak minden más területére is ki kell hogy terjedjenek” – fejtette ki Pintér Sándor.

Pintér azt is megindokolta, hogy miért van rendőrhiány. Sőt. Azt is, hogy ez valójában jó. Elmondása szerint azért,

 mert jól megy a gazdaság, és a rendőrök keresett szakemberek a versenyszférában.

Pintér Sándor a Mi Hazánk javaslatára is reagált. A belügyminiszter úgy látja, hogy azért nem lehet csendőrséget létrehozni, mert az túl drága lenne. 

“Kétféle járműállomány, kétféle informatikai rendszer, kétféle érvrendszer, kétféle parancsnok, kétféle titkárság – ezt a gazdag országok is egyre kevésbé engedhetik meg maguknak” – vélekedett.

Nem Pintér Sándor az egyetlen, aki nem hajlandó tudomásul venni, hogy a vidék közbiztonsági deficitben szenved. Csak a választások óta eltelt időszakban számos ugyanolyan jellegű bűncselekmény történt – természetesen mindig a becsületesen dolgozó magyarok kárára.

Riportjaink alább.

Mi Hazánk : Indult-e bármilyen belső vizsgálat az intézkedést elmulasztó rendőrök ellen Kispesten?

“Minket itt tisztelnek a faluban” – állítják az idős asszonyt megtámadó Lakatosék (videó)

Kerepesi lövöldözés- elkövetőék szabadlábon várják a strandszezont

“Hát tudja, milyen a cigány…” – helyszíni riport Kerepesről

További híreink

A nomádok földje kapta a legjobb filmért járó Oscar-díjat

Varga Lilla

Magukra hagyott halottak Spanyolország-szerte

Irányi Dániel

Ukrajna betiltja az ott élő orosz előadóknak, hogy fellépjenek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben