4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt

Polgári engedetlenséggel indít magzatvédő kampányt a Mi Hazánk

Országos magzatvédő kampányt indít a Mi Hazánk Mozgalom,  jelentette be a párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A sajtótájékoztató az ‘állami forrásból finanszírozott magzatvédő óriásplakát-kampányt indít a Mi Hazánk’ címet kapta.

 

 

Az Orbán- és a Gyurcsány-kormány abortuszpolitikája közt lényegében nincs különbség, ugyanaz a szabályozás, sajnos hazugság az Alaptörvényünkben, hogy “a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.” Erre az álszent, tarthatatlan helyzetre

a kormányzati óriásplakátok kiegészítésével is rávilágít szerte az országban a Mi Hazánk Mozgalom.

 

 

 

Polgári engedetlenségi mozgalmunk keretében vállalva tetteink következményét, bár nem rongáltunk, csak tájékoztatunk, pl. a KDNP lapító és asszisztáló megélhetési politikusai helyett, akik különösen szégyelljék magukat! – mondta el mai sajtótájékoztatóján Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

Emlékeztetett arra, hogy a Mi Hazánk már több alkalommal benyújtotta az Országgyűlésben az úgynevezett szívhangtörvény-javaslatát. Ez arról szól, hogy az abortuszt megelőzően tegyék kötelezővé a várandós nők számára a magzat szívhangjának meghallgatását. Ezt azonban egyszer sem fogadták el, miközben az “abortusz a vezető halálok”, sőt az abortusz több életet kiolt mint a tíz vezető halálok együttvéve.

 

 

Az abortusz a családon belüli erőszak legelterjedtebb és legbrutálisabb formája, fogalmazott Novák Előd.

Ráadásul legártatlanabb és legvédtelenebb emberek, azaz a magzatok ellen irányul. Pedig a gyermeket nem kötelező felnevelni, örökbe is lehet adni, sokan várnak rá… Az életünk ugyanis a fogantatás pillanatában kezdődik, s egyenértékű bárki máséval. Védjük meg a magzatgyermekeket, minden emberi életet! Segítsünk az édesanyáknak, hogy terhesnek tűnő állapotból várandóssá legyenek! A szívhangtörvény esélyt adna a magzatok számára, hogy az “utolsó szó jogán, életükben egyszer kommunikálni tudjanak saját édesanyjukkal” – mondta a politikus.

 

 

Az Alaptörvény szép szavaival szemben valójában “bemondásra” végzik az abortuszokat, indoklás nélkül kérhető, és a helyzet vizsgálata nélkül el is végzik a terhességmegszakítást állami támogatással.

Sokan tévesen egyfajta fogamzásgátlóként alkalmazzák az abortuszt, vagy egy fogászati beavatkozás szintjén kezelik ezt a súlyos döntést.

 

 

Még az édesanya sem kap tájékoztatást döntése súlyáról, következményeiről. Ezért van szükség a szívhangtörvényre, mely nem szigorítást, hanem tájékoztatást jelent.

Sajnos a Mi Hazánkén kívül már egyetlen párt programjában sem szerepel a magzatvédelem (és a terhes nők megsegítésének ügye, hogy a kezdetben talán lehetetlennek tűnő szülői szerepet minél többen érezhessék vonzóan várandós, sőt áldott állapotnak). A szívhangtörvény utolsó országgyűlési képviselői indítványom volt 2016-ban, és Dúró Dóra ebben a ciklusban is benyújtotta, de leszavazták – mondta el Novák Előd, hozzátéve: mégsem adjuk fel! Most a figyelemfelhívó kampányt a kormányzati óriásplakátok kiegészítésével folytatjuk országszerte.

 

 

Felmerült, hogy kérdőjelet tegyünk a végére, de a kormány sajnos egyértelmű választ adott a hatályos szabályozással, így a feliratunk legalább meghökkentőbb, elgondolkoztatóbb…

Kérdésre válaszolva Novák Előd úgy vélekedett, hogy a plakátok átragasztása nem minősül rongálásnak, hiszen csupán kiegészítik a molinókat. Ugyanakkor a polgári engedetlenségi mozgalom keretében vállalják az akció jogi következményeit – közölte az alelnök.

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben