3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Portik Vilmos lett Marosvásárhely alpolgármestere

Portik Vilmost és Alexandru Györgyöt választották Marosvásárhely alpolgármestereinek csütörtökön. Az idei év utolsó marosvásárhelyi tanácsülésen ugyanakkor megemelték a jövő évi adókat és illetékeket – írja a Székelyhon.ro.

Titkos szavazással választották ki a négy jelölt közül Marosvásárhely két új alpolgármesterét a csütörtöki városi tanácsülésen. Az RMDSZ Portik Vilmost javasolta, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Alexandru Györgyöt, a Szabad Emberek Pártja (POL) Radu Bălașt, míg a Szociáldemokrata Párt (PSD) az eddigi alpolgármestert, Sergiu Papucot nevesítette.

A titkos szavazás nyomán Portik Vilmos és Alexandru György kapta a legtöbb szavazatot. Portik Vilmos két nyelven, Alexandru György csak román nyelven tette le az esküt.

Sergiu Papuc leköszönő alpolgármester gratulált az újonnan megválasztottaknak és megköszönte a városháza alkalmazottainak az eddigi segítséget – közölte a portál.

A Székelyhon megkeresésére Portik Vilmos frissen megválasztott alpolgármester kiemelte, Soós Zoltán kampányának helyi koordinátora volt és a választási programjának kidolgozásában is közreműködött, így elsősorban azokat a terveket tartja fontosnak, amelyeket Marosvásárhely polgármestere is.

„Az RMDSZ jelöltjeként a magyar közösség ügyei értelemszerűen kiemelten fontosak lesznek számomra. Eddigi közösségi tevékenységem a kulturális programokhoz köthető, ezért ha az ezekkel kapcsolatos hivatali tevékenységek esetlegesen az én feladatkörömbe fognak tartozni, annak örömmel fogok eleget tenni. A történelmi egyházainkkal való eredményes kapcsolattartás szintén a céljaim közé tartozik. (…) Egy jobb, szerethetőbb Marosvásárhely építéséhez szeretnék hozzátenni, amennyit csak tudok.”

(Fotó: itthon.ma)

 

További híreink

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

Nem jön Budapestre a magyar helyreállítási terv elfogadásának bejelentésére az Európai Bizottság elnöke

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben