22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Programbemutató Dunaújvárosban: Az újvárosi régió is a mi hazánk!

A mai napon Árgyelán János, a Mi Hazánk Mozgalom Fejér megye 4. sz. egyéni választókerületének jelöltje, Dr. Fülöp Erik, a párt országgyűlési képviselőjének jelenlétében és támogatásával ismertette a hamarosan megrendezendő időközi választásokkal kapcsolatos programját.

Árgyelán bemutatta a Szórád Márton Fejlesztési Programnak elkeresztelt választási célkitűzéseit, melyből 5 pontot emelt ki a sajtó megjelent munkatársai előtt.

  1. Problémaként jelölte meg, hogy idegen kézre került a vasmű, a szakszervezetek pedig meggyengültek. Álláspontja szerint vissza kell térnie nemzeti irányítás vagy nemzeti tulajdon alá, hiszen a teljes nemzet szempontjából stratégiai fontosságú üzemről van szó.
  2. Felhívta a figyelmet arra, a városban többször túllépte a határértéket a légszennyezést, a helyi gyárakkal ezért aktív párbeszédet kell kezdeményezni, ha ez nem sikerül, akkor jogi eszközökkel kell őket kényszeríteni ennek mérséklésére.
  3. Szintén megoldandó problémahalmazként tornyosulnak elénk a csomópontok, a bekötő utak minőségei, de van, ahol meglehetősen hiányosak is – mondta. Az ipar tovább fejlődése nem tud megvalósulni az infrastruktúra fejlesztése nélkül, ezért fontos még az M8-as autópálya építése, mely már folyamatban van, de a Mi Hazánk Mozgalom ezt tovább gyorsítaná, mert az kiváltaná a 62-es utat, ez egész Fejér-megyének segítségére szolgálna.
  4. Szót ejtett a vidékfejlesztésről, mert bár Dunaújváros iparváros, de a környező települések mezőgazdasági jellegűek, ezért fejleszteni kell azokat. A mezőgazdaság legyen a kulcságazat a Dunaújvároson kívüli 8 településen, mely választókerületéhez tartozik – hangsúlyozta.
  5. Végül amit ő a legfontosabbnak tartva kiemelt, átlátható, tiszta és elszámoltatható közéletet és politikát akar. Az emberekkel szoros együttműködésben lehet csak képviseletet gyakorolni az országgyűlésben. Ezért hetek óta járja a településeket, naponta beszél az emberekkel, hiszen meg kell őket hallgatni, csak így lehet fontos döntéseket meghozni. Egy politikusnak a ténykedése nyitott könyv legyen, ekkor áll helyre a bizalom.

Végezetül leszögezte, az embereknek elege van már abból, hogy a nagypolitika felhasználja a térséget, a Fidesz és a balliberális tömb ütközőhelyéül szolgál a város és környéke, ennek véget kell vetni, mert az újvárosi régió is a mi hazánk – zárta gondolatait a Mi Hazánk jelöltje.

További híreink

Az Antifa budapesti oldala fosztogatásra buzdít

Dunai Tibor

Kutyáját uszította a rendőrökre egy ittas szabolcsi férfi

Dunai Tibor

A pénztár helyett az autóhoz tolták a bevásárlókocsit

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen