27.2 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Rácsörögtek Orbánra – Magyarország támogatja Ukrajna uniós tagjelöltségét (videó)

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke kedden felhívta Orbán Viktort aki amellett, hogy eldicsekedett neki arról, hogy mennyi Ukrajnából érkező menekültnek segített Magyarország még azt is elárulta: 

Magyarország nem támaszt feltételeket Ukrajna EU-csatlakozása elé.

Pontosabban az elé, hogy Ukrajna megkapja az EU-tagjelölti státuszt. Orbán biztosította Zelenszkijt arról is, hogy a soron következő EU-csúcson Magyarország ezt az álláspontot fogja képviselni.

A beszélgetés után Orbán és Zelenszkij is hálálkodó posztot tett közzé saját oldalán, az egyetértés meglepően nagynak mutatkozik az utóbbi hetek fagyos üzengetései után.

A magyar kormány kommunikációs szinten a békét és a semlegességet hirdeti, de újabban már vállaltan egedélyezi a NATO csapatok állomásozását, amivel potenciális orosz célpont lehetünk.

Novák Előd éppen ezt a határozatot kérte számon legutóbbi felszólalásában, ahol a lépést Magyarország függetlenségének feladásaként értékelte. A Mi Hazánk képviselője kifejtette, hogy a fegyverszállításokat is ellenzi, hiszen ezek éppúgy belerángatják Magyarországot a konfliktusba.

Novák arra is emlékeztetett, hogy amit most teszünk az még akkor is túlteljesítése lenne a kötelességeinknek, ha Ukrajna NATO tag lenne, így viszont egyértelműen az amerikai érdekek kiszolgálói lettünk.

Ukrajna területi integritásának hajtogatása helyett a kormány inkább azt kellene megakadályozza, hogy golyófogónak használják a Kárpátaljai magyarokat

– fűzte hozzá.

Kérdés – válasz:

(kiemelt:Orbán Viktor FB)

További híreink

Brazíliában a hadsereg hatalomátvételét követelték

Kiss Albert

Nőt ütött meg és rabolni akart, keresi a rendőrség

Szabó Norbert

Vagyonukról nyilatkoztak a képviselők

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen