14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföldTudomány

Rekordgyanús: hét oltás után került lélegeztetőgépre a politikus

Lélegeztetőgépre került Vlagyimir Zsirinovszkij, az Oroszországi Liberális Demokrata Párt elnevezésű nemzeti konzervatív parlamenti párt vezetője, akit koronavírus-fertőzéssel szállítottak kórházba – közölte az RBK orosz gazdasági lap és az URA.ru hírportál szerdán a párthoz közel álló forrásra hivatkozva. Később az orosz egészségügyi minisztérium megerősítette a pártvezér kórházi ápolását.

A minisztérium megerősítette, hogy Zsirinovszkijt a moszkvai Központi Klinikai Kórházban kezelik. A pártvezetőt a SARS-CoV-2 vírus omikron változata fertőzte meg, február 2-án szállították kórházba, ahol minden szükséges orvosi segítséget megkap.

A hivatalos közleményt megelőzően a politikus állapota élénk érdeklődést váltott ki az orosz sajtóban, ahol egymásnak ellentmondó értesülések is megjelentek. Az RBK szerint Zsirinovszkij “súlyos, válságos” állapotban van, amit kísérőbetegségek is súlyosbítanak. Korábban szerdán a RIA Novosztyi és a TASZSZ hírügynökség is jelentette, hogy Zsirinovszkijt a moszkvai Központi Klinikai Kórházba szállították.

A Mash.ru úgy tudja, hogy a Covid-19-ben szenvedő politikusnak kétoldali tüdőgyulladása van. A Readovka.ru híroldal úgy értesült, hogy Zsirinovszkij két hete betegedett meg, kezdetben enyhe tünetei voltak, de később “súlyos szövődmények” léptek fel nála.

Maga Zsirinovszkij decemberben azt közölte, hogy az elmúlt másfél évben hétszer is beoltották.

(portfolio)

További híreink

Szalagokon jut el a székelyföldi települések üzenete Csíksomlyóra

Szabó Norbert

Nők és a politika – interjú Vékony Csongorral

Faragó Dániel

A WHO szeretné elkerülni a “diszkriminatív megnevezéseket” a koronavírus-variánsok kapcsán

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben