2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Rekordot döntött XVI. Benedek pápa

Különleges rekordot döntött meg XVI. Benedek pápa, aki mától a világtörténelem leghosszabb kort megélt pápája – hívta fel az érdekességre a figyelmet a vasárnap.hu. Mint írják, a Joseph Aloisius Ratzinger néven Németországban 1927. április 16-án született egyházfő ma 93 éves, 4 hónapos és 19 napos. ezzel a korral a német származású egyházfő megelőzte XIII. Leót.

Joseph Ratzinger bíborost – aki korábban a Hittani Kongregációt vezette Vatikánvárosban – 2005. április 19-én választotta a bíborosi testület pápává, majd öt nappal később, 2005. április 24-én iktatták be. Ő a nyolcadik német pápa és a 265. a római katolikus egyházfők sorában.

XVI. Benedek, akinek pápai jelmondata ez volt: Cooperatores veritatis – Az igazság munkatársai szűk nyolc esztendőn át vezette a katolikus egyházat, korára való tekintettel mondott le 2013. február 10-én kelt levelével, amely a hónap végén lépett hatályba. Ő volt 2000 év alatt a harmadik pápa, aki önként lemondott.

Vasárnap.hu

Fotó: mti

További híreink

A Mi Hazánk véget vetne a követeléskezelők és végrehajtók közös üzletének

Kemény János

Antifa társasjáték került kereskedelmi forgalomba Franciaországban

Magyar Jelen

A Légió Hungária erdélyi divíziójának közleménye, a december 1-re, Székelyföldre szervezett soviniszta szervezetek felvonulása kapcsán

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben