0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“Rendben van fehérnek lenni” feliratok miatt indított nyomozást a rendőrség Angliában

A dél-angliai Basingstoke-ban több helyen “rendben van fehérnek lenni” feliratok jelentek meg. Az idomított lakosság felháborodott, a rendőrség “gyűlöletbűncselekmény” megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást – derül ki a Daily Mail cikkéből.

Az A4-es papírokon szereplő “It’s okay to be white” (nem baj, ha fehér vagy/rendben van fehérnek lenni) felirat széleskörű felháborodást váltott ki a helyi (88,2%-ban fehér) lakosság körében. A jólnevelt médiafogyasztók a lapnak elmondták “sokkolta őket az üzenet”, az ilyen szintű “rasszizmus” megengedhetetlen. Pár lelkes öngyűlölő még a kiragasztott lapok tépkedésébe is belevágott, hogy “megtisztítsa a várost a gyűlölettől”. Mivel azonban a kiírás újra és újra felbukkant, ezért a felháborodott lakosok feljelentést tettek. A rendőrség habozás és mérlegelés nélkül megkezdte a “‘gyűlölködők” felkutatását. Ha a tettesek börtönbüntetést kapnak, a helyiek alighanem üdvrivalgásban törnek ki, és Twitteren éltetik majd a rendszer hibátlan működését.

Akadtak olyanok is, akik eltávolítás helyett inkább módosították a feliratokat, hogy azok a XXI. században is elfogadhatóak legyenek:

 

Fehérnek lenni nincs rendben, de homoszexuálisnak igen, ahogyan a trans + akármi is teljesen helyénvaló.

 

További híreink

Kétfarkúak két fenékkel?

Faragó Dániel

Dr. Apáti István: “Hogy áll a nyomozás a Deák téri gyilkosság ügyében?”

Faragó Dániel

Mi Hazánk: új médiatörvényre van szükség az RTL Klub és a Facebook ellen

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen