-1.2 C
Budapest
2021. január 27., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Rendőrökre támadtak a rendőri erőszak ellen szervezett tüntetésen (videók)

Több százan támadtak a kivezényelt rendőri erőkre szombaton Párizsban, a rendőri erőszak ellen szervezett tüntetésen. A feketébe öltözött, maszkot és csuklyát viselő személyek barikádokat emeltek, kövekkel és petárdákkal dobálták a rendőröket – írja a Reuters.

A lap értesülései szerint a tüntetést liberálisok szervezték, akikhez radikális, szélsőbaloldali csoportok is csatlakoztak, így viszont az lett volna meglepő, ha a megmozdulás nem torkollik erőszakba.

A tüntetők – “francia” tradíció szerint –  autókat gyújtottak fel, kirakatokat törtek be, padokat rongáltak, ám ezúttal még a Nemzeti Bankot sem kímélték a lángok. A felforgatók több helyen összecsaptak a hatóságokkal. Legalább 34 rendőr megsérült, 40 embert előállítottak.

Fotó: Reuters

Kapcsolódó híreink

Az állatrendőrség felállítását, és az állatvédelem jelentős támogatását kezdeményezi a Mi Hazánk

Gabay Dorka

Méghogy menekül: “Németországba akarok menni, mert ott pénzt adnak nekünk” (videóval)

Kiss Albert

A cigánycsuk lett az év madara 2021-ben

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben