25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

Repceföldön alvó migránsokat gázolt egy traktor a szerb-román határnál

Az illegális bevándorlók néhány órával korábban szökhettek át a szerb–román határon.

Mezősomlyó (Şemlacu Mare) és Gátalja (Gătaia) között, közvetlenül az 588-as számú megyei út mellett két sérült férfi intett le egy arra járó sofőrt – írja a Főtér.ro.

Mivel nyelvi eltérésékbe ütköztek sofőrrel, azonban láthatóan segítségre szorultak, a sofőr értesítette a 112-őt. Rövid időn belül a helyszínre érkezett a határőrség, akik mentőt hívtak hozzájuk. Sérüléseik ellátására a Temes megyei kórházba szállították őket, az orvosok közlése szerint egyikük súlyosabban megsérült a combján.

Ahogy az várható volt,

a migránsok semmilyen irattal nem rendelkeztek, angolul sem beszéltek valami jól, de annyit sikerült kideríteni, hogy Afganisztánból származnak, és illegálisan lépték át a szerb-román határt. Romániába érve egy repceföldön húzták meg magukat, és úgy elaludtak, hogy nem hallották a közben mezőgazdasági munkához látó traktor közeledését.

Az utóbbi időszakban sok szó esett róla, hogy Temes megye a hármashatár miatt fontos célpontja a nyugati országokba tartó illegális bevándorlóknak. A jó idő beköszöntével a hatóságok számítanak arra, hogy még többen fognak próbálkozni az illegális határátlépéssel.

A portál beszámolója szerint, miután nemrég egy gyilkosság történt Temesvár nyílt utcáin két afgán csoport összeszólalkozása következtében, Dominic Fritz polgármester azt kérte Bukaresttől, hogy lépjen végre közbe, mert a Bánság ezt a problémát nem tudja egyedül megoldani.

A görögkeleti húsvét előtt annyi történt, hogy begyűjtötték a migránsokat Temesvár utcáiról, és az eredeti menekültközpontjukba szállították őket.

(Kép: illusztráció/pixabay)

További híreink

Uniós biztos: Jogharmonizációra van szükség a “szivárvány családok” uniós szintű elismeréshez a tagállamokban

Irányi Dániel

Díszpolgári címet adna Esztergomban Prohászka Ottokárnak a Mi Hazánk

Kemény János

Toroczkai László: Az igazi áldozatok a fehér, keresztény emberek – videó

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben