28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírek

Robbanás volt Óbudán

Igencsak meglepő dolgot történtek Óbudán, alább olvashatjuk.

Az előzetes értesülésekkel szemben nem három, hanem öt lakóépület tetőszerkezete gyulladt ki Óbudán vasárnap este 18:20 körül, a Dinamó utcán, a Kunigunda útja sarkánál – erősítette meg az Index olvasóinak észrevételét a Katasztrófavédelem: három épület teljes terjedelmében, kettő pedig részben égett.

Az esetben egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek – mondta el az Indexnek a Katasztrófavédelem szóvivője. A tűzben több gázpalack is felrobbant, de ez már a kialakuló lángok következménye volt, nem ez okozta a tüzet. Hogy azért mi a felelős, azt még vizsgálják a tűzoltók. A rendőrség honlapján ugyanakkor megjelent egy közlemény, amely a gázpalackokat teszi felelőssé a tűzért, de újbóli érdeklődésünkre a Katasztrófavédelem szóvivője azt felelte, ez jelenleg még nem jelenthető ki, noha az tény, hogy egy faszerkezetes házban történt a robbanás. A tűzoltóság nagy létszámban vonult ki, és másfél óra elteltével sikerült megfékezniük a tüzet, amely ezután már nem terjedhet tovább.

A helyszínen a tűz következményeként megolvadt és leszakadt egy nagyfeszültségű távvezeték, ami eleinte jelentősen megnehezítette és veszélyessé tette az oltást, mivel a vezetéket akkor még nem áramtalanították, ami a rengeteg vízzel járó oltásnál komoly kockázatot jelent. A Katasztrófavédelem szóvivője az oltás kezdete után elmondta: időközben megtörtént a vezeték áramtalanítása, ami nagy mértékben segíti az oltást.

Olvasóink beszámolója szerint egy nagy robbanás hallatszott, és az áram is elment néhány percre több kerületben, a helyszíntől messzebb is, a 2., 4., 13., 1. és 15. kerületben is. Többen számoltak be arról, hogy a robbanás a Budai Fűtőerőműnél történt, de a Katasztrófavédelem közölte: semmilyen ipari létesítményt nem érintett a tűzvész, és nem terjedt át a tűz az erőműhöz.

A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak – közölte a Katasztrófavédelem. Azt is elmondták: a három épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon, de egyiküknek sem esett baja, az áramütést szenvedett sérült feltehetően járókelő volt.

A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtik. A robbanás következtében volt gázpalack, amelyik kirepült a lakóházakból.

A rendőrség közölte: a tűzesettel összefüggésben az idegenkezűség gyanúja ez idáig nem merült fel. Az utcában áramszolgáltatás szünetelt.

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon közölte: Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és Kiss László III. kerületi polgármester a helyszínre látogattak.

„A kerület polgármestere gondoskodik az otthonukat elhagyni kényszerülő lakók elhelyezéséről. Köszönet és tisztelet mindenkinek, aki a tűz oltásán, a helyreállításon, a károsultak támogatásán dolgozik”

– írta a főpolgármester.

További híreink

Drogtermesztő és terjesztő csapatot fogtak (videó)

Kiss Albert

Elég a cigánybűnözésből! – Monoron vonul fel a Mi Hazánk

Kemény János

A Mi Hazánk Ifjai kiállnak a Váci Kollégium mellett

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben