5.4 C
Budapest
2021. február 25., csütörtök
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Román embercsempészt fogtak el a rendőrök Szabolcsban

Elfogott a rendőrség szerdán egy román férfit, aki tizenhat szír illegális bevándorlót szállított egy mikrobuszban – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták és őrizetbe vették azt a 29 éves román állampolgárságú férfit, akit 2021. január 6-án fogtak el, miközben tizenhat szír illegális migránst szállított egy mikrobuszban.

A nyomozás adatai szerint a férfi anyagi ellenszolgáltatásért nyújtott segítséget a külföldieknek ahhoz, hogy az általa vezetett gépkocsival eljussanak Nyugat-Európába.

A járművezetőt és utasait a Nyírbátori Rendőrkapitányság és a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai lakossági bejelentést követően vonták intézkedés alá Nyírmihálydiban. A szír állampolgárokat a határrendészeti kirendeltségen lefolytatott idegenrendészeti eljárás után, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a röszkei ideiglenes biztonsági határzárhoz vitték.

(Fotó: police.hu)

További híreink

Saját anyját zsarolta, megöléssel fenyegette, meglopta

Kiss Albert

Négy kivételével minden magyar határátkelőhelyet lezárt Szerbia

Dunai Tibor

Szabad orvosválasztást követel a szülésekhez a Mi Hazánk (videóval)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben