2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Román katonák lophatták a NATO gépek üzemanyagát

A Konstanca megyei Mihail Kogălniceanu támaszpont huszonkét katonája ellen nyomoz a katonai ügyészség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tetemes mennyiségű üzemanyagot loptak el a NATO légi járőrözést folytató repülőgépeiből, helikoptereiből és egyéb járműveiből. A huszonkét gyanúsítottból kedden nyolc személyt őrizetbe is vettek, közben átkutatták lakásaikat és katonai bázist is – írja a Főtér.ro.

A lap emlékeztet:

a Kogălniceanu katonai támaszponton nem ez az első ilyen eset, a különbség csak annyi, hogy korábban civilek, ezúttal pedig katonák buktak le.

A gyanúsítottak legalább hét tonna üzemanyagot tüntethettek el nyomtalanul, ám az ügyészség szerint feltételezhető, hogy ennél is jóval nagyobb mennyiséget lophattak el.

Szükséges az éberség

Romániában állomásozni az egyik legjobb gyakorlat a NATO csapatok számára, hiszen itt aztán gyakorolhatják az őrködést, meg az éberséget. Sajnálatos módon, mindkettőből megbuktak, többször is. Tavaly ugyanis a Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészségnek (DIICOT) egy ízben már nyomozást kellett elrendelnie. Akkor román civilek lopták meg a NATO-t.

Kétmillió dollár értékű üzemanyag tűnt el, a feltételezett elkövetők a támaszpontot üzemanyaggal ellátó cég alkalmazottai voltak.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) szintén kiszállt már a támaszpontra: idén szeptemberben azért tartottak házkutatást, mert komoly korrupciós gyanúk merültek fel a támaszpont üzemeltetése kapcsán, amelyekben romániai és amerikai állampolgárok is érintettek lehetnek.

Kiemelt képünk illusztráció

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem marad le!

További híreink

Mi Hazánk: az amerikai támogatások elfogadása felér egy hazaárulással

Kemény János

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben