17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt

Román soviniszták tüntettek a székely autonómia ellen

A román nacionalisták úgy vélik, hogy le kell mondania a román képviselőház valamennyi tagjának, beleértve a képviselőház elnökét, Marcel Ciolacut is, amiért hallgatólagosan elfogadták a közelmúltban a székelyföldi autonómiáról szóló tervezetet – írta a szélsőségesen magyarellenes román Új Jobboldal párta (Noua Drepta).

Kijelentik, ők az egyetlen párt, mely minden év március 15-én utcára vonul

a „magyar szeparatizmus ellen”, többek között Kovászna, Hargita és Maros megyében.

Egyúttal felhívják a képviselőház figyelmét arra, átléptek azt a határt, mely elválasztja a inkompetenciát az árulástól.

Azt állítják, a romániai magyarok és székelyek élvezik Európában a legteljesebb kisebbségi jogokat, ennek ellenére budapesti politikai tényezők miatt – mint írják – mégis kiszámíthatatlan károkat okozhatnak.

Hangsúlyozzák, továbbra is ott lesznek a székelyföldi megyékben,

melyeket szerintük a román állam elhagyott, és tovább küzdenek a „magyar szeparatizmus” minden formája ellen. Az idei parlamenti választások kapcsán pedig azt üzenik, a románok választhatnak a jelenlegi felelőtlen, az országot csődbe vivő politikai osztály, és a román Új Jobboldal között, akik 20 éve harcolnak már – írja a Noua Drepta oldala.

További híreink

100. életévét betöltött Nagy Sándor veterán honvédet köszöntötték Sepsiszentgyörgyön

Varga Lilla

Azonnali tiltás jár Youtube-on az amerikai elnökválasztás tisztaságának kétségbevonásáért

Irányi Dániel

Több késszúrással ölte meg az édesanyját, majd hívta a rendőröket

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen