17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kultúra

Romániában megbírságolták a Pride-ot egy színházi előadás miatt

A romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) 2000 lejre büntette a Pride Romania Egyesületet egy júniusi színházi előadás miatt, amellyel – a CNCD szerint – gúnyt űztek az ortodox vallásból – írja a Transindex.ro.

Az előadást hatalmas felháborodás övezte az ortodox egyház részéről, ugyanis az egyik jelenetben félig meztelen, félig papi viseletben lévő férfiak és nők a térdükre fektetett ikonon hagymát szeleteltek.

A szervezők elmondása szerint az előadással nem szerettek volna senkit sem megsérteni, és az előadás csupán ironikusan viszonyul a „szélsőséges” és „hamis” vallásossághoz. Az ortodox egyház ugyanakkor azzal vádolta a szervezőket, hogy az előadással a „homoszexuális propagandát” terjesztik.

(Transindex.ro nyomán, fotó: Cluj Pride)

További híreink

Várják a jelentkezőket a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

Varga Lilla

Ökumenikus kettőskereszt-állítás a Nyugati téren

Faragó Dániel

Almásy László, “az angol beteg” 125 éve született

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen