22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Rusvai: el kellene gondolkodni a negyedik oltás beadásán

A negyedik oltás beadását javasolja Rusvai Miklós állatorvos azoknak, akik még nem estek át a koronavírus fertőzésen. A “szakértő” erről az ATV Híradójának beszélt. 

Rusvai elismerte, három oltás sem jelent teljes védelmet a megbetegedés ellen, de – szerinte – az oltottak jóval enyhébb tünetekkel átvészelik a fertőzést. Ennek kapcsán arról beszélt, el kellene gondolkodni a negyedik oltás beadatásán azoknak, akik még nem estek át a betegségen. Mint mondta:

“A negyedik oltás akkor válik szükségessé, és persze az ötödik és a hatodik is, ha nem fertőződünk közben. Ha már egyszer túléltük a fertőzést, onnantól kezdve, legalábbis én úgy gondolom, hogy a szervezetünk bizonyított, és esetleg nem is lesz szükség további oltásokra.”

Hozzátette, fontos lenne tudni, hogy a kórházakban ápoltak, valamint az elhunytak között mekkora arányban vannak oltottak.

“Nagyon jó választ adna az, hogyha tudnánk, hogy a kórházban lévők, a lélegeztető gépen lévők, az elhunytak között mennyi és milyen típusú vakcinával oltottak voltak”

– hangzott el Rusvaitól az egyébként valóban jogos felvetés, melyet a Mi Hazánk Mozgalom már régóta követel. A kormány szerint azonban ez “szenzitív adat”, ezért rendre visszautasítják azok leközlését.

“Mindenki oltassa be magát”

Komáromi Zoltán háziorvos mindenkit oltakozásra ösztönöz. Érvelésében kitér arra is, hogy “egyelőre nincsenek hatástanulmányok arról, hogy a vakcinák mennyi idő alatt és milyen mértékben veszítenek a hatékonyságukból”.

Pedig vannak. A HVG a Science tudományos folyóiratából átvett cikkében egy amerikai tanulmány például a következőket állítja:  a Moderna vakcina hatékonysága fél év alatt 89 százalékról 58-ra esett vissza. A Pfizer ugyanebben az időszakban 87-ről 45 százalékra csökkent, míg a Johnson and Johnson egydózisú vakcinájának hatékonysága 86-ról 13 százalékra zuhant – ez utóbbi adat egyébként nem tudni, honnan származik, hiszen a Johnson and Johnson még “fénykorában” is kb. 66 százalékos hatékonysággal büszkélkedett.

További híreink

Alkotmánybírósághoz fordul és tüntetést tart a Mi Hazánk a Covid-oltások miatt

Faragó Dániel

Mi Hazánk Ifjai: Mindnyájunknak el kell menni!

Faragó Dániel

119%-os az átoltottság, de mégis emelkednek az esetszámok Gibraltárban

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen