21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Rusvai: indokolt, hogy az oltottaknak ne legyen kötelező a maszkviselés

Rusvai Miklós virológus indokoltnak tartja, hogy az oltottaknak már ne kelljen maszkot viselniük.

Az Egyesült Államokban 46 százalékos átoltottságnál a központi kormányzat kimondta, hogy azok, akik mindkét dózist megkapták, vagy egydózisú vakcinával oltatták magukat, mentesülnek a maszk kötelező viselése alól. Mivel hazánkban szintén 46 százalékos az átoltottság, így egyesek szerint itt az ideje újabb megkülönböztetésnek oltott és oltatlan között.

Rusvai Miklós úgy véli, az oltottak vírusközvetítő szerepét a közvélemény eltúlozza. A virológus az ATV Híradójának arról beszélt: az oltottak vírusközvetítő szerepe matematikailag lehetséges ugyan, de járványtanilag elhanyagolható, így indokoltnak tartja, hogy számukra már ne legyen kötelező a maszkviselés.

A virológus hozzátette, az iskolaév végeztével elképzelhető, hogy a maszkhasználat “általánosságban is elhagyható lesz”. Ez kb. június vége.

Fotó: M1

További híreink

„A fogtechnikusi szakma meghalt a járvány kezdetével”

Gabay Dorka

Több civil halottja van a török hadsereg iraki légicsapásainak

Kiss Albert

Online megtekinthető A pozsonyi csatáról készült kisfilm

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen