17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Saját kutyáját mérgezte meg egy férfi

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy harminckilenc éves férfival szemben, aki az állat ételébe és ivóvizébe fagyálló folyadékot keverve akart megszabadulni a kutyájától.


A vádirat szerint, az egyik Tiszaújváros melletti kisvárosban élő férfi a lakásának udvarán tartotta a kutyáját, ami a bűncselekményt megelőzően megharapta a vádlott élettársának a nagyanyját. Emiatt a vádlott úgy  döntött, hogy elpusztítja az állatot, ezért 2019. december 27-én a kutya ételébe és ivóvizébe fagyálló folyadékot öntött.

A kutya a fagyálló folyadéktól azonnal nem pusztult el, azonban a mérgezés okozta súlyos
máj- és idegrendszeri elváltozásoktól különös szenvedést élt át egészen másnap kora délutánig, amikor a rendőri intézkedés során értesített ügyeletes hatósági állatorvos injekcióval elaltatta.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

(Képünk illusztráció)

További híreink

(FRISSÍTVE) “Vesszen Trianon!” -az ukrán követség előtt tiltakozott a HVIM és a Mi Hazánk

Faragó Dániel

Európában kevés kivétellel tovább gyorsul a járvány

Dunai Tibor

Czeglédy Csaba inkább adócsaló, mint riporter

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen