29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

San Francisco pénzt ad az embereknek, ha nem lövik le egymást

Egy kísérleti program keretében havi 300 dollárt kapnak azok a bandatagok és bűnözők, akik kibírják, hogy nem lőnek le senkit – adta hírül a FOX. 

San Francisco demokrata városvezetése nem mindennapi javaslattal állt elő. Egy kísérleti programot indított, melyben 10 “potenciális bűnelkövetőnek” azt ígérték, amennyiben kibírják, hogy egy hónapig nem követnek el semmi olyan bűncselekményt, mely során lőfegyvert is használnak, akkor 300 dollárt kapnak az adófizetők pénzéből. (Nem elírás, a városvezetés mindössze annyit vár el tőlük, hogy ha már bűnöznek, legalább ne lőfegyverrel tegyék.)

A 300 dolláron felül további 200 dolláros juttatásra is jogosulttá válhat, aki a program során elkezd rendszeresen iskolába járni, munkát szerez, vagy társait beszéli le a fegyveres bűnelkövetésről.

San Francisco néger polgármestere valóban “rendkívüli nő”, hiszen másnak még nem jutott eszébe azért fizetni a szavazóinak, hogy ne bűnözzenek

“Tudjuk, hogy San Franciscoban 500 dollár nem jelentős összeg” – nyilatkozta Sheryl Davis, a program egyik kezdeményezője. “De ha elég ahhoz, hogy kezdő löketet adjon, és tudatosan elkezdjék tervezni az életüket, már megérte”.

Sheryl Davis, az egyik ötletgazda

A programot a következő hónapokban 30 fősre tervezik kibővíteni. Ha sikeres lesz, akkor az adófizetők további összegeket fizethetnek a bűnözőknek, amennyiben azok lesznek olyan kedvesek és nem lőfegyverrel rabolják ki őket. Bűnmegelőzés progresszív-liberális módon.

Kiemelt képünkön a város néger polgármestere, fotó: Kevin N. Hume / San Francisco Examiner

 

További híreink

Megkéseltek két embert Gyulán, egyikük meghalt

Kiss Albert

Napi egymillió eurós bírságot rótt ki Lengyelországra az Európai Unió Bírósága

Irányi Dániel

A Mi Hazánk a homoszexualitás propagálása helyett az anyaságot népszerűsítené (videó)

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen