22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld Sport

Sem az oltatlan, sem az orosz versenyzők kitiltásával nem ért egyet Djokovics

„Mindig el fogom ítélni a háborút, soha nem fogom támogatni. Tudom, milyen érzelmi traumákat hagy maga után. Szerbiában mindannyian tudjuk, mi történt 1999-ben, a Balkánon számos háború volt a közelmúltban. A wimbledoni döntést azonban nem tudom támogatni, őrültségnek tartom. A játékosoknak, a teniszezőknek, a sportolóknak semmi közük a háborúhoz. Ha a politika beavatkozik a sportba, az nem jó”

reagált Djokovics arra, hogy a wimbledoni torna szervezői származásuk miatt tiltották ki az orosz versenyzőket.

Nagyon sok sportág meglépte az orosz és belarusz csapatok és sportolók azonnali kizárását a nemzetközi sorozatokból, miután február 24-én az orosz hadsereg megtámadta Ukrajnát. A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) sokáig vonakodott, és március 23-án határozott arról, hogy a budapesti világbajnokságon nem indulhatnak sem az oroszok, sem a belaruszok.

A teniszezőket mindeddig nem érintették a korlátozások, de orosz vagy belarusz zászló nem szerepelhetett a versenyzők neve mellett. Szerdán azonban kiderült, hogy nem fogadják el az orosz és a belarusz teniszezők nevezését a legpatinásabb tornán, Wimbledonban.

A szerb teniszező korábban már maga is átélte a szövetség diszkriminatív hozzáállását, a legutóbbi Australian Openen diplomáciai botrány lett abból, hogy a sportoló nem oltatta be magát.

Kikényszerített hiba- kiutasították az oltatlan Djokovicsot Ausztráliából

További híreink

Nagykovácsi lakos az egyik koronavírusos beteg

Szabó Norbert

“Elkövető életmódot” élő utas támadta meg a sofőr segítségére siető férfit az Örs vezér terén

Faragó Dániel

Háromtonnás ecuadori kokainszállítmányt foglaltak le Lengyelországban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen