20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Sírva kért bocsánatot népétől az észak-koreai diktátor

Nem sokkal az után, hogy bemutatta legújabb tömegpusztító fegyvereit, Kim Dzsong Un elsírta magát. Először azt hihettük, csupán annyira meghatódott az új fegyverek látványától, hogy nem bírt érzelmeivel, ám a Guardian úgy értesült, ennél többről van szó. Az észak-koreai diktátor a lap szerint bocsánatot kért népétől az elmúlt időszak szenvedései miatt. Egy ponton könnyei is eleredtek.

Hétvégén ünnepelte 75. születésnapját az Észak-koreai Munkapárt. Egy hatalmas katonai parádé keretein belül felvonultatták a legújabb tömegpusztító fegyvereiket, köztük egy interkontinentális ballisztikus rakétát is. A Reuters tudósítása szerint a fegyver a világ legnagyobbja lehet az ilyen jellegű rakéták között. De “tiszteletét tette” a Hvaszong-15 is, amivel már az Egyesült Államok is lőtávolságon belülre került.

Ezt követően Kim Dzsong Un egy meglepően érzelgős beszédet mondott, melyben népe bocsánatát kérte az elmúlt hónapok szenvedései miatt. Még szemüvegét is levette, hogy letörölje könnyeit. A közönség soraiban többen vele együtt sírtak. (Aztán azért persze Kim Dzsong Un csak megtapsolta saját beszédét, mert úgy érezte, igen jól sikerült.)

A népünk belém vetett bizalma olyan magas, mint az ég, és olyan mély, mint a tenger, de elbuktam abban, hogy erre mindig rászolgáljak. Nagyon sajnálom

– mondta. Hozzátette:

Bár a népem bizalmából lett enyém a fontos felelősség, hogy tovább vigyem országunkat nagy elvtársaink, Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il útján, fáradozásaim és jóhiszeműségem nem volt elég arra, hogy megszabadítsam az embereket a nehézségeiktől.

Bár Észak-Korea berendezkedéséből adódóan alig érkezik hivatalos információ az ország állapotáról, az gyanítható, hogy a helyzetük nem túl rózsás. Főleg, mióta az országot sújtó nemzetközi szankciók mellett a vírushelyzet miatt már a legnagyobb kereskedelmi partnerrel, Kínával is akadozik a kapcsolat.

A szakértők szerint azonban a gazdasági problémák ismét komoly élelmezési gondokhoz vezetnek,

a diktátor eddig nem látott érzelgőssége pedig azt mutatja, hogy Kim kezd összeroppanni a problémák súlya alatt.

 

 

További híreink

A kisgazda Hajdara Rolandot indítja a Mi Hazánk Gyöngyösön

Kemény János

Több uniós tagállam az oktatási intézmények újranyitását tervezi

Dunai Tibor

Meghaladta a 20 milliót a fertőzöttek száma a világon

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben