15 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemeltKultúra

“Sírva vagyok fakadva” – Magyar György rendhagyó szemináriuma a Mi Hazánkról és Horthyról a Hit Rádióban (videó)

A Hit Gyülekezetéhez közel álló frekvencián vitatkozott egymással Boros Bánk Levente elemző és Magyar György ügyvéd. Magyar korábban feltűnt MZP mozgalmánál is, ott azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy belülről igyekezett megakadályozni a választási vereség utáni párttá válást.

Az nem volt témája a beszélgetésnek, hogy ez melyik baloldali pártnak jött jól, szóba került viszont a Horthy-szobor és a Mi Hazánk. 

“Sírva vagyok fakadva, amikor kérlek szépen a Mi Hazánk bemegy a parlamentbe és Horthy-szobrot avat”

– ajvékolt Magyar György majd hozzátette, hogy szerinte egy munkahelyen, egy alelnöki szobában nem lehet Horthy-szobrot avatni. (Az ügyvéd úr le van maradva, hiszen szerkesztőségünk részt vett az avatáson és a saját szemünkkel győződtünk meg róla, hogy lehet.)

Boros Bánk Levente izgalmas kérdésnek nevezte, majd felmondta Kövér László gondolatait miszerint sajnos nem ütközik jogszabályba így az irodában azt csinálnak amit csak akarnak. Boros arra a kettős mércére hívta fel a figyelmet, hogy Brüsszelben a magyar baloldal hathatós támogatásával Horn Gyulának is szobrot állítottak.

“Most azok kárálnak Horthy ellen, akik kezdeményezték, vagy támogatták Horn Gyula szobrát”

– tette hozzá az elemző.

Magyar György szerint most aztán abszolút nem volt itt az ideje, hogy a Mi Hazánk Horthy-szobrot állítson. Az ügyvéd arról már nem beszélt, hogy mikor lenne alkalmas az idő, de Boros Bánk megjegyezte, hogy a Mi Hazánk bejutása a baloldal “felelőssége”.

Innetől kezdve Magyar és Boros azon vitatkozott, hogy a Fidesz kicsit, közepesen, vagy nagyon ellenezte a szobor felállítását.

Konszenzus nem alakult ki, de abban kelletlenül egyetértettek a felek, hogy a szavazók körében igény van radikális jobboldalra. 

(fotó:Magyar Hírlap)

További híreink

Svájcban csak beoltott nézőket engedne a stadionokba a labdarúgók szakszervezete

Varga Lilla

A szakértő szerint őszre megérkezik az újabb hullám

Faragó Dániel

Újabb kormánypárti Facebook cenzúra: már Tállai András oldalát sem láthatja akárki

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben