28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírek

Sok tízmilliónyi ingyenpénzt keresett a Sziget a fesztiválozókon

Mintegy 80,5 millió forint bevétele származott tavaly a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-nek (Sziget) a fesztiválkártyákon maradt összegekből – írta a Világgazdaság pénteken a társaság 2019-es pénzügyi beszámolója alapján.

Hozzáteszik, hogy a fesztiválozók által a társaságnál hagyott feltöltések ugyan évről évre csökkennek – 2017-ben ezen a soron 261, 2018-ban több mint 104 millió forintot könyvelt el a Sziget -, de az összeg továbbra is tetemesnek mondható.

A Sziget 15,8 milliárd forint árbevétellel zárta az előző évet a 2018-as 15,6 milliárd forint után. Ebből 10,2 milliárd forint jött be a jegyárusításból és 3,2 milliárd forint a vendéglátásból. A 2018-as 1,4 milliárd forintos profit viszont a felére olvadt, a 708 millió forintot – figyelemmel a koronavírus-járvány hatásaira – eredménytartalékba helyezték.

Beszámolójában a cég leszögezte, hogy vis maior okokból nem tudja megtartani idén a rendezvényeit. Az elővételben megvásárolt jegyekkel kapcsolatban zajlik a visszatérítés részletes folyamatának kidolgozása, a szállítókkal is aktívak a tárgyalások.

A vezetés szerint a vállalkozás folytatni tudja a tevékenységét, ellenkező esetben a tulajdonosoktól (2017 óta nem Gerendai Károly üzletember és társai a többségi tulajdonosok, hanem az LMF Luxco Sárl nevű luxemburgi cég) minden segítséget megkapnak, hogy 2021-ben tovább működhessenek – írta a Világgazdaság.

MTI

További híreink

Beterítette a hó Magyarország egy részét

Szabó Norbert

“Hangsúlyozom, a kritérium az, hogy magyarságuk, vagy vélhetően magyarságuk miatt.” – Csóti Görggyel beszélgettünk

Kemény János

A Facebook nem túrja többé a telefonkönyvünket a barátaink után

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben